Resor till Povile

Povile ligger ända nere vid Kvarnerbuktens kristallklara och lugna vatten vilket du kan njuta av från små idylliska sten- och klippstränder. Den lilla orten är populär bland familjer och andra resenärer som först och främst söker sig en avkopplande semester vid vattnet i fridfulla omgivningar. Här ligger en mindre campingplats under tallarna nära havet medan själva orten breder ut sig upp längs de grönskande bergssluttningarna.

Reser du till Povile så slipper du störande nöjen och nattliv. Här ligger i och för sig några enstaka matställen, konobaer, där du och familjen kan njuta av det lokala kökets härligheter. Det kan speciellt rekommenderas att prova fisk- och skaldjursrätterna på menyn. Vill du ha ett större utbud av restauranger är det bara ett par kilometer ner längs kusten till den lite större kuststaden Novi Vinodolski. I denna charmiga grannstad finns det förutom restauranger även flera supermarkets att välja bland om du inte vill nöja dig med den minimarket som finns i Povile.

Traditionellt sett har man levt av fiske och vinodling i detta område. Efterhand som semesterresenärerna fått upp ögonen för kuststräckans inbjudande stränder och det soliga klimatet har det byggts många semesterbostäder här. Det samma gäller för Povile, framför allt ner mot vattnet nedanför huvudvägen. Byggandet sker dock med respekt för den ursprungliga stilen och utan att fördärva den natursköna kusten som ju är huvudattraktionen här.

Längtar du efter att bara få dra ut kontakten och njuta av en semester utan störande nöjen så är Povile ett bra val. Därmed inte sagt att du ska tillbringa hela semestern med att slappa i strandkanten. Här finns mycket mer att hitta på och uppleva. Reser du hit med barn är det klara vattnet som gjort för snorkling eller att utnyttja de många övriga möjligheterna till vattenaktiviteter. Du kan även gå långa turer längs strandpromenaden. Eftersom du bor precis vid kustvägen kan du från Povile även lätt ge dig ut på utflykter till de andra städerna, stränderna och sevärdheterna längs Kvarnerbukten.

Boka en resa till Povile redan i dag

Är du redo att boka en resa till Povile? Vi har gjort förarbetet åt dig och handplockat de bästa hotellen och semesterbostäderna i den lilla staden. Du hittar lätt dessa och bokar genom att använda dig av sökmotorn här på sidan. Kombinera eventuellt din bokning med en flygbiljett till en av de närmsta flygplatserna vid Pula, Rijeka eller Zagreb. Du väljer själv om du vill söka efter flyg med avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vi har även gjort det lätt för dig att boka en hyrbil till semestern om du vill få ut mesta möjliga av din semester i Kvarner. Du får det hela som en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så är det att resa med Escapeaway.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Povile