Resor till Mali Losinj

Mali Lošinj är den största staden på ön Lošinj som ligger i Kvarnerbukten mellan Istrien och Dalmatien. Staden som har omkring 6 000 invånare ligger på öns smalaste ställe. Här finns det liksom runt resten av öns 113 kilometer långa kustlinje massor av småvikar där du kan ta dig ett dopp i det kristallklara havet eller bara värma dig under den givmilda solen.

Från Mali Losinj är det bara några få kilometer bort till idylliska stränder som Veli Zal och Cikat. Stränderna som ligger inne i små vikar har både sand och klippor. Behöver du komma lite bort från solen kan du dra dig upp under träden vid stranden eller sätta dig med en förfriskning under parasollerna på någon av de närliggande restaurangerna.

En stad med stolta traditioner

Du hittar även ett bra urval av restauranger och caféer nere längs hamnpromenaden i Mali Losinj. Längst ut ligger skeppsvarvet där stadens stolta skeppsbyggartraditioner lever vidare än idag. På slutet av 1800-talet låg en av Adriatiska havets största handelsflottor här vilket är anledningen till att du fortfarande runt omkring staden kan se präktiga villor och palats som byggdes här under den gyllene eran.

Det var emellertid inte enbart sjöfolk som reste till Mali Losinj. Under 1800-talet lockade Mali Losinj nämligen i hög grad till sig regionens elit som reste hit för att njuta av de natursköna och enligt sägande hälsobringande omgivningarna. Även om Losinj ofta kallas Kroatiens bäst bevarade hemlighet har ön och inte minst Mali alltså länge varit ett eftertraktat resmål. Det är heller inte särskilt osannolikt att en semester i detta soliga klimat (ön har över 200 soldagar om året) och den friska luften är nyttig för kroppen. Det är i alla fall gott för själen!

Med sitt centrala läge har du på en resa till Mali Lošinj en fin utgångspunkt för att utforska hela den smala ön. Även om ön är långsträckt så är den inte större än att du med bil kan hinna runt till de flesta platserna på en dag. Eftersom ön inte är större kan det även rekommenderas att hyra cykel för att utforska det vackra, orörda landskapet i ett lite lugnare tempo. Ön har flera hundra kilometer av vandrings- och cykelstigar som du kan ge dig i kast med.

Boka en resa till Mali Losinj i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Mali Losinj. Sök efter både flyg och hotell om du samtidigt vill boka en flygbiljett till en av de närliggande flygplatserna på fastlandet. Du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester på ön rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Bokar du det hela samtidigt sätts det samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Mali Losinj