Resor till Lovran

Lovran är lite av en gräddhylla där du bor i idylliska omgivningar vid det azurblå havet med både Istriens och Kvarnerbuktens många attraktioner inom räckhåll. Boka din resa till Lovran med Escapeaway i dag!

Lovran var ursprungligen en maritim stad men har under senare år utvecklats till ett boutique-område med spektakulär utsikt över Adriatiskahavet och en rad förstklassiga turistfaciliteter och aktiviteter, en utveckling som startade nästan samtidigt med den i det närliggande Opatija. Det har därför blivit mycket populärt att åka på en billig lyxsemester i Kroatien.

En av huvudattraktionerna i Lovran är de vackra och exklusivt renoverade villorna som härstammar ända tillbaka till tiden för dubbelmonarkin Österrike-Ungern. Lovran har emellertid historiska rötter som går ännu längre tillbaka i tiden. Staden ska ha varit en av de första egentliga bosättningarna på östkusten av den istriska halvön. Det sägs att det var den romerske Kejsar Augustus härförare Marcus Vipsanius Agrippa (63 f.Kr.-12 f.Kr.), som blev så betagen i området att han blev den förste att bygga ett sommarresidence här.

Under den tidiga Medeltiden hörde Lovran till en av de viktigaste städerna i den norra delen av Adriatiska havet. Efter en nedgångsperiod blomstrade Lovran åter upp och den blev ett av Österrike-Ungern adelns favorit semesterställen från mitten av 1800-talet. Turismens avgörande betydelse för ekonomin i Lovran har fortsatt ända fram till i dag.

Det är också svårt att inte förälska sig i Lovran när man förflyttar sig runt på stadens smala gator och gränder som snirklar sig från vattnet och upp mot de gröna kullarna. Staden är uppkallad efter de lagerbärsträd (lovor), som växer överallt i området. I dessa vackra, frodiga omgivningar kan du njuta av ett milt och soligt klimat samt uppleva charmen med en stad som är så rik på historia. När du reser till Lovran får du även en bra utgångspunkt att göra dagsturer ifrån till några av Kroatiens mest kända sevärdheter och attraktioner. Nationalparken Risnjak, öarna Krk, Cres och Rab samt inte minst de andra charmerande kuststäderna i Istrien som alla ligger inom räckhåll.

Det är därför inte helt fel att säga att Lovran ligger på gräddhyllan där du utöver områdets kulturella sevärdheter även kan använda semestern till att vara aktiv med olika former av vattensport i den klara Kvarnerbukten och vandring eller mountainbiking i den orörda naturen längs Ucka-bergets sidor. Det går även en vacker kustpromenad hela vägen in till Opatija som du kan följa antingen till fots eller på cykel. Efter en aktiv dag med sightseeing eller badturer kan du välförtjänt dra fördel av stadens fina urval av restauranger, där du både kan fördjupa dig i det autentiska kroatiska köket med sina karakteristiska rätter som ofta är inspirerade av de omkringliggande ländernas kulinariska traditioner, framför allt de italienska. Reser du till Lovran på hösten så är kastanjefestivalen Marunada en av höjdpunkterna. Här firar man den lokala kastanjen som en gång i tiden var en eftertraktad rätt bland den europeiska aristokratin. Det är dock bara en av alla återkommande festivaler där du kan uppleva de lokala traditionerna under årets lopp. Se eventuellt hela programmet på det lokala turistkontoret.

Välkommen till Kroatien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Lovran och andra resmål i området omkring Kvarnerbukten där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Boka ditt hotell genom oss om du själv vill arrangera din transport till Kroatien, eller boka en paketresa som inkluderar flyg + hotell och hyrbil eller transfer. Du kan jämföra priser på alla resor online i sökmotorn och där även se de olika möjligheterna till flygavgångar från flygplatser som Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Som på alla andra resor i vårt program erbjuder vi även till Lovran valfritt avresedatum och reslängd.

>> Läs även om resor till Krk
>> Boka en paketresa till Kroatien

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Lovran