Resor till Losinj

Den kroatiska ön Losinj är det perfekta resmålet om du har behov för att koppla av och återfå lugnet. Här väntar dig charmerande bukter med bra stränder samt skogar av höga tallar som kan skänka skugga på varma sommardagar. Boka din resa till Losinj med Escapeaway i dag!

Ön Losinj är helt säkert en av Kroatiens bäst bevarade hemligheter. Ön är känd för sin frodiga vegetation, sina charmerande bukter och sina höga tallar vilket sammantaget gör ön till ett idealiskt ställe att koppla av på och återfinna lugnet och välbefinnandet i kropp och själ.

Den viktigaste staden på ön är Mali Losinj, där turistområdena ligger centrerade omkring Cikat och Sunny Bay, som båda är kända för att ha stränder (med småsten) och bra förhållanden för windsurfing. Från Mali Losinj kan du snabbt och lätt ta dig till grannstaden Veli Losinj som är fridfullare och lugnare än Mali Losinj.

När är det bäst att resa?

Juli och augusti är de varmaste månaderna på året på Losinj med temperaturer som kan nå upp till omkring 35 grader. Det är även under denna varma period med mest sol och värme som ön har flest besökare. 

Om du har möjlighet till det, så kan det rekommenderas att resa hit lite utanför den mest hektiska högsäsongen, det vill säga i slutet av maj, juni och september eller i början av oktober. Under denna period är det färre besökare på ön och du kan som regel hitta en lite billigare resa, samtidigt som du har mer av ön lite för dig själv. Det lite negativa med denna period är naturligtvis att varken luft eller vattentemperaturerna är fullt så höga som mitt i sommaren, men en del tycker bara detta är en fördel om man har tänkt sig en aktiv semester eller en semester med mycket sightseeing.

Välkommen till Kroatien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Losinj och andra resmål i landet där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Läs mer i vår resguide om Kroatien eller besök vår blogg för ytterligare inspiration till din semester.

>> Läs även om resor till Lovran i Kroatien

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Losinj