Resor till Krk

Ett pärlband av stränder, charmiga kuststäder och inte minst ett soligt medelhavsklimat gör Kroatiens största ö Krk till ett av de mest attraktiva resmålen i Kvarnerbukten. Boka din resa till Krk med Escapeaway i dag!

Kroatiens största ö har sedan urminnes tider varit känd som "den gyllene ön". Kanske syftar smeknamnet på de omkring 2 500 soltimmarna om året som denna ö mitt i Kvarnerbukten har välsignats med. Det är dock inte enbart det soliga medelhavsklimatet som gör Krk till ett attraktivt resmål. Du kan även se fram emot att utforska öns mångsidiga landskap med allt från höga berg till inbjudande badstränder, flera tusen år gamla monument samt många spännande museer.

Trots sin popularitet som semesterdestination så får du på en resa till Krk även rikliga möjligheter att fördjupa dig i det autentiska, kroatiska kökets härligheter och det lokala vinet när du besöker öns många charmiga små byar.

Välkommen till Kroatien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Krk och andra resmål vid Kvarnerbukten där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Boka din resa till Krk online som en paketresa inklusive flyg + hotell och eventuell hyrbil som då står redo för dig på flygplatsen vid ankomsten till Kroatien. Du kan också välja att boka en transfer tur/retur till ditt hotell. Skulle du själv vilja arrangera transporten till Kroatien så kan du naturligtvis nöja dig med att enbart boka ditt hotell genom oss.

Stränderna på Krk

Är du på en familjeresa till Krk på sommaren, så kommer ni nog tillbringa en hel del av tiden med att utforska stränderna på ön. Krk omges av ett inbjudande och klart hav som du kan njuta av från ett stort urval av badstränder. Dessa stränder varierar med allt från dolda små badvikar som du enbart kan nå med båt eller efter en vandring längs gamla herdestigar, till livliga, lätt tillgängliga stränder med alla tänkbara faciliteter. Som normalt för Kroatiens stränder består många av dem av sten eller grov sand, men är du känslig finns det ofta möjlighet att hyra en bekväm liggstol.

Reser du till Krk med mindre barn finns det goda möjligheter att hitta en bukt som inte bara har en badstrand utan även lekplats och matställen inom kort räckhåll. Om du däremot befinner dig på en romantisk parsemester så finns det lika många möjligheter att söka sig lite bort på egen hand till små vikar med ofördärvade, fridfulla stränder.

Om du inte har möjlighet att resa till Krk på sommaren så är även våren och hösten fina tidpunkter för en semester här. Även om många gärna tar ett dopp redan i april eller så sent som i november så är dessa perioder mer idealiska tidpunkter för dig som reser till Krk för att uppleva något på land, där du bland annat har enastående möjligheter att till exempel utforska städer och natur på vandrings- och cykelturer.

Städer på Krk

I städer som Krk och Baska svämmar de smala kullerstensgatorna i de gamla kvarteren fullkomligt över av historia. Parkera bilen och gå en tur för att njuta av stämningen och beundra de vackra byggnadsverken som till exempel katedralen i Krk från 400-talet. Är du historiskt intresserad bör du även besöka kyrkan i Baska, där Baska-tavlan finns utställd. Tavlan som hittades på 1000-talet är det första nertecknade exemplet på det kroatiska språket. En ännu mer populär attraktion i Baska är dock stranden, som är den längsta på ön.

Krk stad och Baska är bara två av de många trevliga städerna som du kan utforska under en semester på Krk. Det ligger ett helt pärlband av charmiga små kuststäder runt ön, men även i inlandet finns det intressanta utflyktsmål som till exempel Dobrinj. På grund av avståndet till kusten finns det inga hotell i den mycket lilla staden, där befolkningen istället fortfarande huvudsakligen livnär sig av lantbruk. Efter ett besök i den bildsköna byn på toppen av en kulle kan du eventuellt ta vägen förbi den närliggande Biserujka-grottan för att se de imponerande droppstensformationerna.

Utforska Krk till fots eller på cykel

Det finns offentliga transporter på Krk i form av bussa och man kan till och med åka båt mellan en del av städerna. Det är dock en klar fördel att ha tillgång till bil om du lätt vill kunna ta dig runt under din semester. Överväg även att använda dig av de många cykel- och vandringslederna på ön när du ska ut på upptäcktsfärd. Det finns många markerade leder för både vandring och cykling i såväl skogsområdena som ute längs kusten. Du kan få en karta över de olika rutterna och lederna på det lokala turistkontoret.

Här kan du boka din resa till Krk i Kroatien

Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra handplockade och noga utvalda hotell på Krk, bara de med fina recensioner. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett till Rijeka flygplats med reguljärflyg från antingen Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, lägg eventuellt till en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Läs även om resor till Losinj här
>> Läs om billiga lyxresor till Kroatien

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Krk

Vad tycker gästerna om i Krk?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner