Resor till Kraljevica

Kroatien har fortfarande massor av ofördärvade platser där du kan uppleva det äkta lokala folklivet. Ett exempel på en sådan plats är Kraljevica där du både kan njuta av det varma, kristallklara Adriatiska havet och en charmig gammal stad. Boka din resa till Kraljevica med Escapeaway i dag!

Kraljevica ligger vid Kvarnerbukten som med semesterögon sett är en av Kroatiens bäst bevarade hemligheter. Men även om området kanske måste ses som ett mindre känt resmål än det närliggande Istrien och Dalmatien, har det faktiskt minst lika mycket att bjuda på för dig som utöver härliga badstränder med kristallklart vatten även vill uppleva det äkta Kroatien. Kraljevica är faktiskt en av Kvarnerbuktens typiska, små mysiga hamnstäder där du inte bara möter andra turister utan även den tillmöteskommande och varma lokalbefolkningen.

Badsemester i autentiska omgivningar

Med sin placering precis vid inseglingen till den lilla Bakar-bukten omkring 20 kilometer söder om Rijeka är Kraljevica en bra utgångspunkt för en semester med både avkopplande strandliv vid det turkosblåa havet, aktiva upplevelser i inlandets storslagna naturområden och inte minst massor av lokal färg i de omkringliggande städerna. Hyr du en bil, kan det till exempel rekommenderas att även utforska det bergiga inlandet. Det finns bra motorvägar om du vill kunna ta dig fram snabbt, men du bör även någon gång bege dig ut på de mindre vägarna för att uppleva stämningen i de små byarna en bit bort från allfartsvägarna och inte minst för att bara kunna stanna till och njuta av utsikten över de skogbeklädda bergen ner mot det blå havet.

Själva Kraljevica är bland resande framför allt känt för sin vackra promenad samt de två Medeltida slotten och kyrkan som på sommaren ofta får stå kuliss vid olika kulturella evenemang. Dessa gamla byggnader vittnar om att du på din resa till Kraljevica kommer träffa på en stad med djupa historiska rötter. Staden nämns till exempel med sitt nuvarande namn i skriftliga källor redan på 1200-talet, och stadens skeppsvarv är troligtvis ett av de äldsta vid Adriatiska havet.

Många upplevelser vid Kvarnerbukten

I dag är det naturligtvis inte enbart de imponerande historiska monumenten som gör Kraljevica till ett intressant resmål. Tillbringar du din semester i detta hörnet av Kroatien så är du omgiven av massor av ofördärvad skönhet i form av små badstränder och inte minst några av Kroatiens mest idylliska öar. Det är därför inte långt från Kraljevica som du kan köra över bron till ön Krk. Du kan helt klart avsätta en dag eller två till att bara utforska denna närliggande och mycket vackra ö som är ungefär lika stor som Bornholm.

Dessutom har du många spännande städer och naturområden på fastlandet inom kort räckhåll när du bor i Kraljevica. Mot nordväst ligger till exempel det eleganta Opatja, som ofta kallas Kroatiens Cannes, och mot sydost det stämningsfulla Senj, som är en av de äldsta städerna omkring den norra delen av Adriatiska havet. Sist, men inte minst, har du enbart cirka en halvtimmes körning till Rijeka, Kroatiens tredjestörsta stad. Skulle du behöva lite omväxling från bystämningen i Kraljevica, som har mindre än 3 000 invånare så är det närliggande Rijeka ett perfekt utflyktsmål. Många resenärer passerar bara denna stad på väg mot Kroatiens mer kända resmål, vilket faktiskt är lite synd, eftersom den har riktigt mycket att bjuda på. Rijeka har till exempel ett rikt kulturliv med färgglada festivaler under årets lopp.

Boka en billig resa online till Kraljevica

Den billigaste resan till Kraljevica och för den sakens skull till andra resmål i Kroatien hittar du online. Escapeaway är en online resebyrå som är specialist på resor till Kraljevica där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Vill du själv arrangera transporten till Kroatien kan du naturligtvis nöja dig med att enbart boka ditt hotell genom oss, men vill du ha det lägsta priset och full trygghet så rekommenderar vi att du bokar en paketresa inklusive flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer. Bokar du din resa till Kraljevica som en paketresa är du täckt av såväl paketreselagen som resegarantin.

>> Läs även om resor till Krk
>> Läs mer om hotell i Kroatien

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Kraljevica