Resor till Crikvenica

I Crikvenica kan du njuta av en riktigt avkopplande semester på en handfull vackra stränder vid det kristallklara havet eller ge dig i kast med massor av sportaktiviteter och nöjen. Det är inte konstigt att hela denna kuststräcka i Kvarnerbukten kallas för Crikvenica Rivieran.

Centrum av Crikvenica Rivieran

Det är inget nytt med att många reser till Crikvenica på semester. Staden har varit känd som ett attraktivt resmål ända sedan 1800-talet. Tack vare de svagt sluttande stränderna är Crikvenica i dag framför allt populärt bland familjer. Utöver de barnvänliga stränderna finns här även ett bra urval av underhållning för alla åldrar. Det är emellertid även många som reser till Crikvenica utan barn. Den avslappnade stämningen är nämligen även perfekt för en romantisk parsemester eller för dig som bara behöver ladda batterierna långt bort från vardagens stress.

På kvällarna kan du njuta av det bästa från Medelhavsköket eller av internationella favoriträtter på stadens många trevliga restauranger och tavernor. Efter en god måltid kan du runda av det hela med ett glas vin eller en romantisk promenad längs det som ser ut att vara en närmast ändlös strandpromenad. Det råder ett livligt nattliv omkring Stjepana Radica-torget, men det finns även barer med en mer dämpad atmosfär om du skulle föredra en lite lugnare avslutning på dagen.

Runt torget finns det även bra inköpsmöjligheter, inte minst souvenirbutiker som kan tillfredsställa de flestas behov. Shopping och restaurangbesök är dock inte det enda du kan göra när du inte ligger på stranden, för under sommaren arrangeras vanligtvis åtskilliga konserter och andra kulturella evenemang i staden.

Om du känner för lite omväxling från strandlivet under din resa finns det bra vandringsmöjligheter. Den långa kustpromenaden är vacker men även den 8 kilometer långa kärleksstigen kan varmt rekommenderas om du har lite mer ambitiösa vandringsplaner. Kärleksstigen tar dig lite högre upp ovanför staden samt förbi flera intressanta sevärdheter och utsiktspunkter så som medeltidsborgen Badanj 60 meter över havet. Skulle du vilja utforska lite mer av regionen så är den "Gyllene Ön" Krk ett perfekt utflyktsmål.

Boka en resa till Crikvenica i dag

Använd dig av sökmotorn här på sidan för att se vårt utbud av handplockade och noga utvalda hotell i Crikvenica och resten av Kvarner. Skulle du inte vilja köra hela vägen till Kroatien kan du söka efter både flyg och hotell samtidigt. Kombinera ditt valda hotell med en flygbiljett till någon av de närmsta flygplatserna Pula eller Rijeka. Välj själv om du vill flyga från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Med både hotell och flyg i samma paket blir det hela till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Det ger dig en semester med ro i sinnet.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Crikvenica