Resor till Baska

Baska ligger där en bred floddal mynnar ut på sydkusten av ön Krk, en av Kvarnerbuktens vackraste öar. Den charmiga staden har rötter ända tillbaka i medeltiden vilket du tydligt kan märka om du går en tur runt på de smala gatorna mellan de rustika stenhusen. Det var först i början av 1900-talet som de första turisterna hittade väg till Baska och stadens underbara strand. Stadens första hotell öppnades 1908.

En av de bästa stränderna på Krk

I dag är det fortfarande stadens långa strand Vela plaža Baška som är huvudattraktionen för de flesta som reser till Baska. Den familjevänliga stranden som består av både små rullstenar och sand är en av de bästa badstränderna på ön. Reser du hit på sommaren är den 1 800 meter långa stranden med sitt kristallklara turkosblåa vatten helt oemotståndlig. Här kan du och din familj njuta en avkopplande badsemester med ett brett urval av restauranger och butiker på kort avstånd.

Under högsäsongen lockar den långa stranden många besökare till Baska. Det avkopplande strandlivet är dock inte det enda staden har att locka med. Under sommaren står Baska till exempel också värd för många arrangemang som bland annat inkluderar utställningar, marknader och festivaler med olika teman. Utöver dessa arrangemang finns det rika möjligheter till en aktiv semester med tennis, minigolf, vandringsturer och inte minst olika typer av vattensporter.

Vil du inte bara njuta av semestern i strandkanten kan Baska även vara en bra bas för utflykter till andra närliggande öar i Kvarnerbukten så som Privic, Goli, Grgur och Senj. Själva Krk är absolut också värd att utforska på en resa till Baska. Kroatiens största ö gömmer talrika andra charmiga kuststäder och små bukter med idylliska stränder. Ta dig även tid att utforska den gamla stadsdelen i själva Baska som med sina mysiga smala gator är ett rent nöje att gå på upptäcktsfärd i.

Efter spännande utflykter eller en tur till stranden kan du avsluta dagen med en läcker måltid på något av de många caféerna eller restaurangerna längs strandpromenaden i Baska. Här hittar du både internationella favoriter och traditionell kroatisk mat på menyerna. Inte överraskande kan vi rekommendera färsk fisk och skaldjur men det finns naturligtvis mat för alla smaker.

Boka din resa till Baska här

Vi har utifrån gästernas recensioner handplockat de bästa hotellen i Baska. Du hittar dessa hotell i sökmotorn här på sidan där du även lätt kan boka en flygbiljett till en av de närmsta flygplatserna till exempel vid Pula eller Rijeka. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa till denna vackra ö rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Bokar du din resa som en sammansatt paketresa är den naturligtvis säkrad av resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway!

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Baska