Resor till Banjol

Banjol ligger knappt ett par kilometer från staden Rab på ön i Kvarnerbukten med samma namn som staden. Följer du stranden kan du gå in till öns huvudstad på ungefär en halvtimme. Det är emellertid inte enbart på grund av det korta avståndet till huvudstadens, charmiga, medeltida stadskärna som du ska resa till Banjol. Denna lilla stad har nämligen i sig mycket att bjuda på inte minst när det gäller stränder. 

Läckra stränder nära staden Rab

Har du varit på resa i Kroatien tidigare så vet du att stränderna ofta består av småsten eller klippor. På Rab finns det emellertid åtskilliga, idylliska sandstränder att välja mellan och tre av dessa ligger just vid Banjol. Man har i och för sig inte varit särskilt fantasifull när man gett dem deras namn men det hindrar inte att sandstränderna Padova 1, Padova 2 och Padova 3 kan bilda inramningen till en oförglömlig semester med familjen. Det långgrunda, klara vattnet inbjuder till såväl simturer som lek.

Går resan till Banjol på sommaren kommer stränderna inom gångavstånd utöva en oemotståndlig dragningskraft på de flesta. När du inte ligger nere på sanden under den varma medelhavssolen eller är ute i vattnet kan du njuta av olika förfriskningar i skuggan. Några få meter från strandkanten ligger nämligen åtskilliga strandbarer och restauranger där du under dagens lopp och på kvällen för den delen kan njuta av såväl internationella favoriter som mer lokala läckerheter.

Utöver den populära kusten med sina stränder och matställen som sjuder av liv under högsäsongen uppfattar man Banjol huvudsakligen som ett fridfullt bostadsområde utan något egentligt centrum. Vill du helst bo i lugna omgivningar men nära de härliga stränderna samt staden Rab så är en resa till Banjol det perfekta valet. I den närliggande huvudorten hittar du dessutom allt du kan önska av trevliga restauranger och spännande affärer. Det kan varmt rekommenderas att bege sig in till Rab stad på kvällen och gå en tur på medeltidsstadens stämningsfulla smala gator innan du bestämmer var du vill äta.

Boka din resa till Banjol i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Banjol och på resten av Rab. Du kan med fördel boka en paketresa bestående av både flyg och hotell. Vi har därför gjort det lätt för dig att hitta flygbiljetter till någon av de närmsta flygplatserna som i detta fall ligger vid Rijeka eller Zagreb. Du väljer själv om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din resa rekommenderar vi att du kompletterar din resa med en hyrbil redan hemifrån. När du bokar allt samtidigt blir det till en paketresa som naturligtvis är säkrad av resegaranti. Så fungerar en resa med Escapeaway.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Banjol