Resor till Rovinj

Rovinj är Istriens absolut mest charmerande kuststad! Här hittar du god mat, kultur, vackra stränder och en mysig semesteratmosfär med fokus på avkoppling och med ett härligt kustklimat som pricken över i:et. Boka din resa till Rovinj med Escapeaway i dag!

Vackra stenstränder, historisk arkitektur och en blomstrande konstscen gör Rovinj i Kroatien till ett fantastiskt resmål för både par, kultur-intresserade och familjer. Som en av de sista äkta fiskehamnarna i Kroatien vaknar Rovinj upp till ljudet av fiskare som säljer sin fångst vid hamnen. Den gamla stadsdelen med sin livliga och mysiga atmosfär är det perfekta stället att njuta av solen och uppleva en traditionell måltid bestående av fisk eller skaldjur.

Några tips till de bästa fotona: Arkitektoniskt välbevarade gator, charmerande stränder och skyddade landskap gör Rovinj till det perfekta stället att ta en semesterbild.

Tips till shopping: Den historiska Carrera-gatan bjuder på ett stort utbud av butiker med kläder, smycken och konstgallerier.

Tips för romantiker: Ta en promenad längs de smala, stenbelagda gatorna i den gamla stadsdelen och se på solnedgången medan du avnjuter en god traditionell kroatisk måltid.

Boka en billig resa till Rovinj

Välkommen till Kroatien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Rovinj och andra resmål i Istrien där du bor på handplockade hotell under din semester. Använd sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra utvalda hotell i Rovinj, alla med fina recensioner. Kombinera hotellet med en flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Komplettera eventuellt din resa med en hyrbil och få det hela satt samman till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - sådan är en semester Escapeaway.

>> Läs även om resor till Pula
>> Läs om flexibla paketresor till Kroatien här

  

Hotell i Rovinj

Populära hotell i Rovinj

Kroatien, Istrien, Rovinj
9,2
Fantastiskt
5209 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Kroatien, Istrien, Rovinj
9,3
Fantastiskt
121 omdömen
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Kroatien, Istrien, Rovinj
9,0
Fantastiskt
1646 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och fakta

Ska du åka på semester till Rovinj i Kroatien så har jag sammanställt en liten resguide åt dig med fakta och information om resmålet. Vill du ha ytterligare inspiration till din resa så besök vår blogg, där skriver vi om våra egna erfarenheter från resor till Kroatien och du kan bland annat läsa om ämnen som vädret när du reser, den lokala maten och vinet, få tips om utflykter och sevärdheter, du kan läsa om kulturlivet, naturen och de många härliga stränderna, områdets historia och mycket annat...

Den pittoreska staden Rovinj ligger på den västra kusten av den istriska halvön. Det är en traditionell fiskhamn med stenstränder och historiska byggnader vackert belägna längs de smala stenbelagda gatorna.

Semesterorten är perfekt för par, familjer och grupper som vill uppleva Kroatiens levande kultur genom att utforska stadens konstscen (som är en av de mest blomstrande i landet), och besöka de fascinerande museerna.

Avnjut en fisk- eller skaldjursrätt på en restaurang vid kusten eller ta en tur till hamnen och se de färgglada fiskebåtarna komma in från havet.

Språk: Kroatiska och italienska.

Valuta: Euro

Lokal tid: Rovinj har samma tid som Sverige

Flyg till: Pula flygplats som ligger ca 35 km från Rovinj.

Flygtid från Sverige: Ca 2,5 timmar.

Transport

På cykel: Cyklar är relativt billiga att hyra och det finns många bra cykelstigar upp och ner längs kusten.

Till fots: Den gamla stadsdelen och de omkringliggande områdena är lätt tillgängliga till fots. Ta dig till exempel en promenad genom de smala, slingrande gatorna för att uppleva alla de butiker, barer och gallerier Rovinj har att erbjuda.

Stränder

Rovinj lämpar sig bättre för en stadssemester än en badsemester, men om du har en oemotståndlig lust efter att koppla av på en liggstol vid stranden så finns det en rad små stenstränder längs kusten där du har härliga möjligheter att njuta av det rogivande ljudet av havet som slår mot stranden och den varma solen.

Historia och kultur

Rovinj var ursprungligen en ö omgärdad av murar som byggdes för att skydda staden mot angrepp, delar av dessa murar kan ännu ses i den gamla stadsdelen.

Rovinj växte dramatiskt på 1600-talet när folk flydde till stan undan pesten som drabbade grannstäderna Porec och Pula.

I dag är den hektiska staden känd för att vara landets kulturella knutpunkt med en blomstrande kulturscen, historisk arkitektur och många museer.

Mat och dryck

Rovinjs historiska arkitektur gör stan till ett perfekt ställe att avnjuta en middag utomhus i det behagliga klimatet.

Restaurangerna längs kusten bjuder även på fantastisk utsikt, medan de familjedrivna tavernorna i den gamla stadsdelen erbjuder enkel, hemlagad mat samt en fin, personlig och tillmöteskommande service.

Fisk- och skaldjursrätter är Rovinjs specialitet. Fråga servitören vilken fisk- eller skaldjursrätt han rekommenderar och avnjut den tillsammans med ett glas kroatiskt vin.

Avsluta det hela med en baklava, vilket är en söt wienerbröds-dessert, toppad med sirap eller honung.

Sevärdheter

Tack vare stans rika kulturhistoria så finns det en lång rad intressanta attraktioner i Rovinj som du kan uppleva under din semestervistelse.

En av dessa attraktioner är Batana-museet som bland annat hyllar stadens berömda fiskebåtar med en rad multimedia-utställningar och interaktiva utställningar.

Kyrkan St. Euphemia, som dominerar landskapsbilden från sitt dominerande läge på en kulle, är en fantastisk barockkyrka från 1600-talet, och hyser dessutom - som namnet antyder - helgonet Sankt Euphemias marmor grav. Platsen har även en fantastisk utsikt över Adriatiska havet.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Andra länkar