Resor till Istrien

Adriatiska havets största halvö, Istrien, har allt det du kan tänkas önska av ett resmål. Halvön ligger i Kroatiens nordvästra hörn, och runt kusten väntar dig en pärlrad gamla, idylliska fiskeorter, som Umag, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj, Pula och Rabac som är fulla av historia och njuter gott av sina lägen vid det kristallklara havet.

Medeltida städer och idylliska stränder

Beger du dig in i det gröna inlandet, hittar du likaså pittoreska landsorter som Motovun och Groznjan, som ligger omgivna av oförstörd natur, och där det nästan känns som att tiden stått stilla. Vill du uppleva den äkta sidan av Istrien, som inte påverkats av turism, är det också landorterna inne i landet som du ska besöka.

Det är dock inte utan anledning som de flesta som reser till Istrien. först och främst önskar uppleva kuststäder som Rovinj och Pula. Det vackr aläget vid Adriatiska havet, ger dessa städer en helt unik atmosfär på sommaren, när det är fullt av liv längs hamnpromenaderna och lustbåtshamnarna. Reser du till Istrien på sommaren, har du också goda möjligheter att uppleva konserter och festivaler i dessa enastående kulisser.

Det är inte helt utan anledning som dessa stämningsfulla medeltidsstäder lockar flest besökare. När du inte spenderar tiden på att utforska unika butiker, restauranger och sevärdheter i städernas gamla stadskärnor, bjuder Istriens kust också på massor av möjligheter för att slappna av vid vattnet.

Istrien har inga sandstränder, men i gengäld finns här många små, mysiga badvikar med vackra sten- och klippstränder. Här kan du också familjen spendera gott om tid på att njuta av det soliga klimatet, bada och eventuellt utforska den spännande världen under ytan med snorkel.

Resa med gastronomiska upplevelser

Istrien har genom tiden haft ett nära förhållande till Italien, vilket bland annat kommer till tydligt uttryck i det lokala köket. Har du tidigare besökt grannlandet, kommer du därför snabbt känna igen många av rätterna på menyerna när du går ut för att äta. Se t.ex. fram emot hemlagad pasta med tryffel, lokal olivolja och läcker fisk och lufttorkad skinka. Missa inte heller vinerna som ärstammar från vingårdarna på halvön.

Resor till Kroatien

bluebox.find-rejsen-intro

Hitta din resa till Kroatien här

Populärt i Istrien

Kroatien, Istrien, Pula
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (eventuellt säsongsöppen)
Kroatien, Istrien, Rovinj
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (eventuellt säsongsöppen)
Kroatien, Istrien, Porec
  • Närmaste flygplats: 58 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (eventuellt säsongsöppen)

Valfri avresedag och reslängd på samtliga hotell

Filter