Resor till Omis

Den kroatiska kusten längs Adriatiska havet är rik på dramatiska landskap och vackert belägna kuststäder. Det säger därför inte så lite att just Omis ofta framhävs för sitt spektakulära läge. Denna lilla kuststad ligger vid foten av branta berg precis där floden Cetina mynnar ut i det turkosgröna havet.

Avkopplande strandliv eller aktiv semester

På båda sidor av floden hittar du inbjudande badstränder, den största av dessa är Velika Plaza omedelbart öster om flodmynningen enbart 10 minuters promenad från centrum. Med sitt långgrunda vatten och härliga sand är denna strand känd för att vara mycket barnvänlig men även för dig som åker till Omis utan barn så är detta en av stadens mest attraktiva stränder. Här finns ett fint urval av strandcaféer, aktivitetsmöjligheter och inte minst en vacker utsikt mot de omkringliggande bergen.

Det finns otaliga mindre stränder ute längs kusten på båda sidor om staden, du kan därför lätt använda den mesta tiden av din semester med att koppla av vid vattnet om du så önskar. Underbara stränder är dock inte det enda som Omis är känt för. Många reser hit för att utnyttja de många aktivitetsmöjligheterna här i hjärtat av Dalmatien. När du inte ligger i solen på stranden kan du både paddla kajak och ge dig i kast med rafting, canyoning, klättring, ziplining, paragliding och mycket annat i dessa otroligt natursköna omgivningar.

Omis har en lite mer fridfull atmosfär än många av de mer kända badorterna i Kroatien. Staden har dock allt du kan önska dig av matställen och inköpsmöjligheter på en semester. Framför allt i den mysiga gamla stadsdelen är koncentrationen av restauranger och caféer stor. Här hittar du allt från spännande lokala specialiteter på traditionella fiskrestauranger till pizzerior med familjevänliga, igenkännliga menyer.

Det är inte svårt att få en hel semester att gå med att enbart njuta av stränderna och utforska närområdet. En resa till Omis ger dig emellertid många möjligheter att bege dig ut på lite längre dagsutflykter för att utforska mer av Dalmatien. Det är till exempel lätt att ta en tur till Split där du i den vackra gamla stadskärnan bör besöka kejsare Diokletians palats som står med på UNESCO:s världsarvslista. Från Split kan du dessutom göra båtturer ut i den kroatiska skärgården.

Välkommen till Kroatien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Omis där du på din resa bor på hotell som fått de bästa gästrecensionerna. Du väljer fritt hur länge resan ska vara och vill du eventuellt kombinera flera olika hotell på en rundresa så går det naturligtvis också bra att boka hos oss.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Omis