Resor till Gradac

Gradac ligger vid foten av Biokovobergen på den vackra Makarska-rivieran precis mitt mellan Split och Dubrovnik. Det är en mycket idylliskt belägen liten semesterort men det är trots allt de kilometervis av inbjudande rullstensstränder, det soliga klimatet och lokalbefolkningens gästvänlighet som har gjort den lilla staden till ett populärt resmål. Här glömmer du snabbt vardagens alla måsten och kan istället njuta fullt ut av semestern vid det kristallklara Adriatiska havet.

Nere vid stränderna finns det gott om möjligheter att prova krafterna med vattensporter av olika slag så som windsurfing, vattencyklar och vattenskidor. Reser du till Gradac kommer du utöver härliga stränder ha massor av möjligheter att utforska kustpromenaden och det natursköna, bergiga inlandet på cykel- och vandringsturer. Vill du inte enbart slappa på stranden hur lockande det än kan vara kan det även rekommenderas att hyra en bil i en eller flera dagar. På så sätt kan du utforska en del av de andra städer och byarna i området i ditt eget tempo. Det är även väl värt att avsätta en dag för en båttur till någon av de närliggande öarna.

Trots stadens relativt beskedliga storlek så finns det ett ganska fint utbud av restauranger, caféer och tavernor i Gradac. Matställena inkluderar restauranger med internationellt kända rätter på menyn och mindre familjeägda matställen som serverar traditionella kroatiska rätter. Något egentligt nattliv finns det inte mycket av även om det nere längs strandpromenaden ligger några enstaka caféer och barer där du kan avsluta dagen med en drink.

Det finns några enstaka minimarkets för de dagliga inköpen i Gradac samt souvenirbutiker. Skulle detta begränsade utbud av inköpsmöjligheter inte räcka till kan du antingen själv köra eller ta bussen som går längs kusten till Makarska som är närmsta större stad. Gör du utflykter i regionen kommer du dessutom uppleva att även de mindre städerna och byarna ofta har livliga marknader där man säljer allt från frukt och lokala delikatesser till unikt konsthantverk och kläder.

Boka din resa till Gradac i dag

Vill du försäkra dig och din familj om en lyckad semester i Gradac? Använd dig då av sökmotorn här på sidan där du lätt kan söka bland de hotell och semesterboenden i Gradac, som vi noggrant har valt ut på grund av deras fina gästrecensioner. Kombinera eventuellt boendet med en flygbiljett till en av de närmast belägna flygplatserna som i detta tillfälle är vid Dubrovnik respektive Split. Du väljer själv om du vill resa ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. När du bokar det hela samtidigt blir det till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Gradac