Resor till Dubrovnik

Dubrovnik i Kroatien har blivit känd som Adriatiska havets pärla på grund av dess skönhet, rika historia och autentiska charm. Här kan du promenera på gatorna i den gamla stadsdelen och känna dig flyttad till en annan tid, utforska den vackra kroatiska kusten och testa en av stadens alla läckra fisk- och skaldjursrätter. Om du är på jakt efter en strandsemester med karaktär, är Dubrovnik perfekt som semesterbas, för här har du historia och kultur runt varje gatuhörn.

 • Spendera en eller flera dagar på att utforska Dubrovniks gamla stadskärna, omgiven av stenmurar från 1500-talet
 • Åk till Lapad-bukten för att njuta av en middag med allt gott från havet, medan du beundrar Dubrovniks solnedgång
 • Dubrovnik är en av de platser där Game of Thrones är filmat. Ta en promenad på gatorna och håll utkik efter de platser som du kan tänkas känna igen från serien.

Välkommen till Dubrovnik med Escapeaway, vi är specialister på paketresor till Kroatien, där du bor på noga utvalda hotell som fått högsta betyg från sina gäster. Välj själv hur du vill resa, boka endast hotell om du själv vill arrangera din resa till Dubrovnik, eller boka en billig paketresa inkl. flyg, hotell och eventuellt hyrbil eller transfer från flygplatsen.

Inspiration och fakta

Här har vi samlat lite information och fakta till dig som ska besöka resmålet Dubrovnik i Kroatien:

 • Språk: Kroatiska
 • Valuta: Euro
 • Lokal tid: Dubrovnik har samma tidszon som Sverige
 • Flygtid från Sverige: 2-4 timmar beroende på avreseort
 • Bäst tid att åka: Vår och höst

Väder och klimat

Våren i Dubrovnik är mild med temperaturer som normalt ligger mellan 20-25 grader. Sommarmånaderna juli och augusti ger dig upp till 13 timmars solsken om dagen och varmt väder. Hösten i Dubrovnik är normalt sätt lite svalare, men är fortfarande mild och med blå himmel.

Stränder

En av de mest populära stränderna i Dubrovnik, är Banje-stranden där du kan hyra en solsäng i ett privat område om du vill uppnå optimal avslappning. Om du däremot vill utöva vattensport, kan du paddla kajak runt ön Lokrum, vilket tar ett par timmar. Du kan eventuellt göra ett stopp på vägen, vid en av områdets grottor, där du kan snorkla - ett fantastiskt sätt att utforska Dubrovniks skönhet under ytan.

Mat och dryck

Dubrovniks gamla gator och autentiska livsstil, ger dig massor av unika upplevelser. Besök en av de små barerna, som ligger på klippan utanför stadsmurarna, vilket är en idealisk plats för att slappna av med ett glas vin efter en lång dag med sightseeing. Dubrovnik är också känt för alla sina läckra fiskrätter, såsom härligt färska ostron från Mali Ston. Våren är den bästa tidpunkten för foodies att åka på semester till Dubrovnik, då det är i början av säsongen och restaurangerna börjar sin jakt på färska råvaror.

Kulturliv

Dubrovnik har massor av spännande historia, som du kan uppleva genom att strosa runt i den gamla stadsdelen. Men om du gärna vill dyka djupare ner i Dubrovniks förtid, har staden en värld av spännande muséer, bland annat det Etnografiska muséet, där du kan se ett spännande urval av gamla kläder, gamla hushållsverktyg och gamla konstverk från området. Om du föredrar att se lite av den historiska arkitekturen, huserar det dominikanska klostret massor av gotisk arkitektur och vackert anlagda trädgårdar. Det är ingen överraskning, att Dubrovniks magiska, medeltida atmosfär ansågs som perfekt kuliss för delar av Game of Thrones.

Transport

Med buss: Det populäraste sättet att ta sig runt, är att hoppa på en av Dubrovniks bussar. De är billiga, kör ofta, och kan ta dig var som helst i staden, vilket ger mycket frihet.

Med taxi: Taxi finns att beställa när som helst på dagen och natten i Dubrovnik, vilket är fantastiskt om du vill uppleva stadens nattliv. Det är det lättaste sättet att ta sig från punkt A till punkt B, och priserna är överraskande låga.

Till fots: Du kan nå de flesta områdena i Dubrovnik till fots, så ta med dig ett par sköna skor på resan.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Andra länkar

Hotell i Dubrovnik

Populära hotell i Dubrovnik

Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
9,3
Fantastiskt
1589 omdömen
 • Närmaste flygplats: 24 km
 • Närmaste strand: ca. 50 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
9,3
Fantastiskt
244 omdömen
 • Närmaste flygplats: 19 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Internet/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
8,6
Mycket bra
1657 omdömen
 • Närmaste flygplats: 23 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Dubrovnik?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 25 recensioner