Resor till Brac

Brac är den största ön i Dalmatien, regionen som bland semesterresenärer är känd för alla sina vackra stränder vid det kristallklara Adriatiska havet, samt alla spännande och historiska städer. Den profilen stämmer också överens med Brac, som bjuder på en värld av stämningsfulla restauranger samt massor av aktiviteter och upplevelser för hela familjen. 

Kroatisk ö-idyll

På högsäsongen avgår flera avgångar dagligen mellan hamnstaden Supetar på norra Brac och Split på fastlandet. Turen tar cirka en timme och du kan njuta av vackra miljöer under vägen. Är du på semester på Brac är det värt att göra en dagsutflykt till Split, som är en UNESCO-stad, och bjuder på massor av goda shoppingmöjligheter vilka inkluderar allt från märkesbutiker till färgglada marknader. Utöver båtar till Split, avgår också en turistbåt till grannön Hvar från Bol, den äldsta och kanske också charmigaste staden på Brac.

Men det är dock inte säkert att du kommer vilja lämna Brac. Först och främst för att du enkelt kan tillbringa semestern med att utforska den pärlrad av inbjudande stränder och badvikar som ligger omgivna av den väldoftande pinjeskogen längs öns cirka 175 kilometer långa kustlinje. Dessa inkluderar en av Kroatiens mest berömda stränder, Zlatni Rat-stranden vid Bol, som ofta används för att marknadsföra landet som resmål. Många av stränderna på Brac är barnvänliga på grund av det långgrunda, klara havet. Dessutom är det sällan långt till närmaste restaurang eller glassbar, om ni vill ha en förfriskning under dagen.

Utflykter och aktiviteter

När du inte lapar sol på stranden och njuter av det ljumna havet i fulla drag, bjuder Brac dessutom på många aktivitetesmöjligheter och sevärdheter. Vill du vara aktiv under semestern, kan du t.ex. bege dig ut på mountainbike-turer, vandringar och besök på vingårdar. Vandra gärna en tur upp till öns högsta punkt, Vidova Gora (778 m.ö.h.) och dina ansträngnignar kommer att belönas med en vacker utsikt.

Sist, men inte minst, väntar dig naturligtvis också många goda kulinariska upplevelser på en resa till Brac. Både ute i de trevliga kuststäderna samt längre in i inlandet där du kan smaka på vällagade, lokala specialiteter och rätter från resten av världen.

 

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Brac