Weekendresor till Italien

 

Att Italien tillhör ett av våra absoluta favoritresmål, är ett som är säkert. När vi känner att vardagens stress och måsten blir för mycket att uthärda, är det lätt att dagdrömma sig bort till den italienska halvön, där la bella vita genomsyrar vardagen. Det är något visst med det italienska förhållningssättet till livet. Det är nästan som att varje bit mat smakar lite mer. Varje byggnad i städerna talar sina egna historier och varje naturupplevelse lämnar extra stora spår. Och vet du vad det bästa är? Jo, att landet inte ligger längre bort från Sverige, än att vi kan ta del av alla dessa intryck på en weekendresa till Italien.

 

Det råder inga tvivel om att Italien har något att erbjuda alla, oavsett intresse och resebudget. En weekendresa till Italien, kan gå till underbara stränder i Ligurien, pittoreska städer i Toscana, historiska sevärdheter i Rom, eller innehålla matupplevelser utöver det vanliga i Piemonte. Krydda din weekendresa med ett av Escapeaway alla noga utvalda hotell i Italien, och du kan se fram emot smakrika frukostar, personlig service, kvalitativa faciliteter och mysiga stunder.

 

Åk på en weekendresa till Italien och upplev landets pärlor

 

Många av världens vackraste, mest spektakulära och mest älskade sevärdheter finns i Italien. Här finns så mycket att uppleva, från historiska monument till vackra landskap och storslagna städer. Det är omöjligt att uppleva allt på en och samma gång, men på en weekendresa till Italien får du en god start. På Escapeaway har vi en lång och gedigen kunskap om Italien, och vi vet vad våra gäster vill ha. Dessa är de platser i Italien som vi svenskar föredrar att åka till på en weekendresa:

 

Rom

Fly vardagen och unna dig en stor dos kultur. Efter en weekendresa till Rom, är det omöjligt att inte komma hem med resväskan full av intryck och upplevelser. Här finns sevärdheter i särklass: Forum Romanum, Colosseum, Fontana di Trevi och Peterskyrkan för att bara nämna några. Rom, den eviga staden, slutar aldrig att imponera på oss.

 

>> Läs mer om weekendresor till Rom här

 

Toscana
Har du någon gång drömt om att vakna upp på en romantisk gård, mitt bland tusentals solrosor och med en utsikt som sträcker sig så långt ögat kan nå? Då är Toscana den ultimata destinationen för en weekendresa. Hit kan du enkelt ta dig med flyg till t.ex. Pisa eller Florens, och regionen bjuder på såväl lantlig stämning som storslagen arkitektur och historia i städerna.

 

>> Läs mer om weekendresor till Toscana här

 

Venedig
Står det Venedig på biljetten, kan vi garantera dig att en resa full med upplevelser väntar. Staden är som ingen annan stad i världen – här har gatorna bytts ut mot kanaler, och bilarna mot gondoler. Slå dig ner på ett av torgen, kanske med en Aperol Spritz i handen, och njut av folklivet som tar plats som ett skådespel framför dig. En weekendresa till Venedig är för dig som är redo för en massa nya intryck.

 

>> Läs mer om weekendresor till Venedig här

 

Milano
Milano i norra Italien, skiljer sig från alla övriga Italienska städer. Det är en metropol i dess rätta bemärkelse; en stad som andas lyx och flärd, mode och utveckling, konst och kultur – och som erbjuder ett kök som både är lokalt, men som samtidigt är öppet för intryck från andra delar av världen. En weekendresa till Milano går dessutom lätt att kombinera med en skidresa i Alperna, ett besök vid någon av de norditalienska sjöarna eller en tur till havet i Ligurien.

 

>> Läs mer om resor till Milano här

 

Neapel
Ingen annan stad i Italien får dig att känna dig så levande som Neapel. Här pågår livet mitt framför dig; på gatorna och torgen, på restaurangerna och caféerna, längs strandpromenaden och på stadens höjder. Staden är så mycket Italien det bara kan bli, och på en weekendresa till Neapel kan du bland annat upptäcka de gamla spanska kvarteren och äta landets godaste pizzor – allt med en enastående utsikt och med vulkanen Vesuvius i bakgrunden.

 

>> Läs mer om weekendresor till Neapel här

Minisemester i Italien

Italiens många intressanta storstäder lämpar sig förträffligt för en minisemester. Men en minisemester kan även tillbringas på ett mer idylliskt och lugnt ställe, ute på landet och omlindad av en fantastisk natur. Med Escapeaway finns det mängder av möjligheter till en läcker minisemester i Italien.

Med direktflyg och en hyrbil som väntar vid ankomsten kan du använda alla de värdefulla timmarna av din minisemester till att koppla av eller uppleva Italien. Med våra minisemestrar är allt det praktiska ordnat hemifrån så du inte behöver slösa dyrbar semestertid på "onödiga" saker. Det är extra viktigt när semestern är kort.

Våra hideaways runt omkring i Italien är särskilt lämpade för minisemester eftersom de alltid ligger i vackra och intressanta omgivningar. I samma ögonblick som du kliver ut genom dörren på morgonen ligger äventyret för dina fötter. En minisemester i Italien är ett härligt sätt att använda tiden på.

 

Boka din weekendresa till Italien med flyg och hotell inkluderat

 

Med Escapeaway är det enklare än någonsin att komma iväg på en weekendresa till Italien. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderat – och vill du, kan du även lägga till en hyrbil i paketet. Vi arrangerar resor med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan starta din resa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa till Italien, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Buon Viaggio!

 

>> Läs också om weekendresor till Spanien här
>> Läs mer om billiga paketresor till Italien här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Italien

Populära hotell i Italien

Italien, Syditalien, Sicilien, Scillichenti
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 5.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, San Gimignano
9,4
Fantastiskt
778 omdömen
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Toscana, Montecatini Terme
9,3
Fantastiskt
584 omdömen
  • Närmaste flygplats: 45 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi