Resor till Vicenza

Elegant och kosmopolitisk mitt i Veneto

Med sin centrala placering centralt i regionen Veneto med de vackra bergen i bakgrunden har du i Vicenza alla möjligheter för en minnesrik semester.

När alla har hört om Venedig och Verona är det inte lika många som känner till Vicenza, vilket är synd.

Vicenza är Italiens tredje rikaste stad och det upplever du genom att gå på upptäcktsfärd bland de vackra gatorna som pryds med vackra byggnader från Renässansen. Det finns inte så mycket från varken Antiken eller Medeltiden i Vicenza som i Verona, men istället är staden ett sant festfyrverkeri av byggnader från tiden mellan 1400- och 1700-talet.

Central placering

Med sin centrala placering i Veneto i Norra Italien med kort körtid till Padova, Venedig, Verona och Gardasjön, skulle man mena att staden är välbesökt. Lägger man till de praktfulla byggnadr och harmoniska stämning blir dens lugna tillvaro ännu mer oförstålig.

Karta över Vicenza 

Klicka på kartan nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i stan samt avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Letar du efter ett bra semesterboende i Vicenza? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring denna trevliga norditalienska stad. 

När du anger datum och antal personer får du snabbt en översikt över de tillgängliga hotell och semesterboende. Det är det lättaste sättet att finna det perfekta boendet till din nästa drömsemester i Italien.

Transport

Närmaste flygplats till Vicenza är Veronas flygplats. Nästan på samma avstånd ligger dessutom den något större Venedigs flygplats, en viktig knutpunkt i Norditalien som har direkta flygförbindelser från Sverige och Skandinavien. 

I de flesta tillfälle är en hyrbil det bästa sättet att komma vidare från flygplatsen till ditt bokade boende. Dessutom är det lättare att komma omkring till regionens många sevärdheter under semester när man har en hyrbil till förfogande.

Planerar du att köra från Sverige ska du räkna med en bilresa på drygt 1.700 km. Under sommaren ska du även räkna med mycket trafik och en del köer genom Europa som kan dryga ut körtiden. En rekommendation är därför att planera in en övernattning på vägen ner.

Oavsett om du är på semester i Italien med egen bil eller hyr en bil i flygplatsen ger en bil dig betydligt mer frihet till att uppleva semestern i ditt tempo samt utforska Italiens många unika sevärdheter - också dem som ligger lite avsides och som inte är med i guideböckerna.

Goda tips för en bilresa till Italien

Restauranger och shopping

En mycket stor del av stadens centrum är bilfritt område och de många exklusiva butiker, trevliga caféer och goda restauranger gör varje besök till en upplevelse.

Det finns nog med matställen för att prova något nytt varje gång under semestern och det lokala köket bjuder också på flera kulinariska upplevelser för smaklökarna.

Utöver det breda urvalet av intressanta butiker finns det ett bra urval av supermarket och mataffärer i stan, om du önskar handla in och tillaga din egen mat i din semesterbostad.

Utflykter från Vicenza 

Stadens centrala placering i Veneto ger dig fritt val från alla hyllor när det gäller intressanta utflyktsmål. 

Du kan till exempel använda några dagar på att utforska kulturhistoriska sevärdheter och njuta av atmosfären i städer som Padova, Venedig eller Verona. Andra dagar kan du uppleva några av de vackraste landskap och naturområde i denna delen av Italien som Dolomiterna eller Gardasjön.

Tycker du om vin? Du befinner dig i Vicenza heller inte långt från spännande vindistrikt. Följer du exempelvis vinrutten genom Valpolicella vindistrikt får du rika möjligheter att besöka vingårdar och se närmare hur de producerar sina viner och eventuellt köpa någon god flaska med hem.

Lokala länkar

Vicenzas officiella turistsida finner du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Vicenza