Sista-minuten-resor och restplatser till Venedig

Sök efter billiga restplatser och sista-minuten-resor till Venedig

Billiga resor till Venedig genom restplatser och sista-minuten med Escapeaway. Hitta en billig resa och upplev alla sevärdheter i denna mäktiga stad på vattnet.

Venedig är vacker året om, men framförallt på sommaren då du kan doppa de bara tårna i det ljumna vattnet. De vackra torgen, förförande gränderna och det alldeles särskilda ljuset, lockar gäster från hela världen till denna unika plats. Några anser, att Venedig ska upplevas innan det är för sent - vi menar att Venedig ska intas igen och igen och igen...

Vill du gärna komma billigt iväg till Vendig, eller om du är ute i sista stund, så sök här på sidan efter våra restplatser och sista-minuten-boenden i Venedig. Vi har gäster i staden året om, som njuter av livet i det som också kallas Adriatiska havets drottning.

Att resa till venedig är på många sätt som att resa tillbaka flera hundra år i tiden. Här är du inte bara omgiven av vatten, men också av historiska sevärdheter i världsklass, som Markusplatsen, Rialtobron och Dogepalatset.

När du väljer en av våra semesterbostäder i eller nära Venedig, har du den perfekta utgångspunkten för att kasta dig ut bland stadens många sevärdheter utan stress. Då kan du utan bekymmer låt tiden gå medan du slår dig ner på ett av de klassiska caféerna med en cappuccino och tittar på folket som strosar förbi. Det kan du t.ex. göra på Markusplatsen, Piazza San Marco, där du samtidigt kan njuta av utsikten av världens kanske vackraste torg och byggnader.

Utforska Venedig till land och till havs

En sista-minuten-resa till Venedig är naturligtb´vis inte komplett utan en segeltur i en gondol på de små, smala kanalerna eller med en "vaporetto" på Canal Grande, där du undertiden passerar berömda broar som Rialobron, och förbi historiska torg och många imponerande exemplar på venetiansk arkitektur.

Trots 150 kanaler är Venedig först och främst en stad som du kommer att utforska till fots. Bilar är förbjudna i den historiska stadskärnan, där de många smala, trånga gatorna bjuder in till att glömma kartan för en liten stund och bara låta sig insupas i miljöerna. Om du tar dig bort från de lite mer populära torgen och gatorna, är det fortfarande möjligt att uppleva en mer sällsynt del av Venedig. Runt om varje gathörn väntar dig nya upplevelser med unika byggnader, intressanta butiker och charmiga restauranger.

Här du lust till en bit mat mitt på dagen, kan vi rekommendera att prova cicchettis, som påminner om spansk tapas. De små godbitarna serveras i vinbarer, bacaris, och ledsagas ofta av ett litet glas vitt vin. Dessa små rätter, som finns i både kalla och varma versioner, innehåller till exempel typiskt fisk, bläckfisk eller små stekta köttbullar och små bitar bröd med pålägg.

Med din semesterbostad som bas, kan varje dag fyllas med nya, spännande intryck. Är du bara det minsta lilla kulturintresserad bör du också nyttja möjligheten att besöka ett av Venedigs många gallerior och museer. Värt att prioritera är Galleria dell’Accademia i Dogepalatset, liksom Guggenheim-museet, vilka många konstälskare framställer som en stor upplevelse.

En av fördelarna med att välja en semesterbostad i själva Venedig, eller nära inpå, är dessutom att du får chansen för att uppleva stämningen om kvällarna, när endagsturisterna har åkt vidare. Då faller en ro ner över staden, och det blir mer tydligt varför kanalstaden är känt som ett av världens mest romantiska resmål.

Utflykter från Venedig

Även om Venedig är en enastående upplevelse, är kanalstaden inte den enda intressanta staden i regionen Veneto. I närliggande Vicenza, som är mer fri från turismen, kan du t.ex. se flera av 1500-talsarkitekten Andrea Palladios berömda byggnader.

Vill du har lite omväxling från stadslivet, kan du ta en utflykt till den norra delen av regionen, där det backiga landskapet sedermera blir bergigare. Där ligger många små trevliga städer vid foten av Dolomiterna, där du kan uppleva riktigt italienskt lantliv. De vackra omgivningarna bjuder naturligtvis också in till att sträcka ut benen på vandringsturer.

Om du spenderar semestern i Venedig på sommaren, kan en tur till en av badorterna väster om Venedig också verka lockande. Särskild badorten Bibione är ett populärt ställe bland barnfamiljer.

Använd sökboxen på toppen av sidan, till höger, för att hitta sista-minuten-platser och restplatser i Venedig..

>> Läs mer om en storstadsemester eller en långweekend i Venedig här.

Karta över Venedig

Populära hotell i Venedig

Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,0
Fantastiskt
649 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 4 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,1
Fantastiskt
1364 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
8,6
Mycket bra
1173 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang