Semesterlägenheter i Venedig

Vi erbjuder lägenheter i Venedig efter tesen få med bra - och detta är ett medvetet val. Vi har genom åren lärt oss att det kan vara ganska komplicerat och invecklat att förflytta sig runt i staden, där det finns många broar och trappor - och du riskerar lättare än du tror att gå vilse bland de många små passagerna kallade calle och corte. Vi har därför valt att förmedla lägenheter där check-in eller hämtning av nycklar sker i en riktig reception.

Venedig är en romantisk stad där charmen framför allt kommer till uttryck på kvällen när alla besökare på dagsutflykt har lämnat staden. Därför har vi tagit hänsyn till både läge, standard och check-in rutiner i urvalet av de lägenheter som vi förmedlar. Hos oss hittar du både lägenheter inredda i klassisk venetiansk stil, ofta med utsikt som är bäst lämpade för vuxna som reser utan barn - samt lägenheter som är mer moderna i stilen och med tillgång till en privat uteplats, som ofta passar bäst för en barnfamilj där barnen har möjlighet att få en upplevelse av Venedig, som sträcker sig längre än en hektisk dagsutflykt.

En stad som ingen annan

Instämmer; det finns många städer runt om i världen som kallar sig den lokala utgåvan av Venedig så fort de har ett par kanaler i centrum. Men det räcker bara inte för att vara en utmanare till Venedig, som breder ut sig över inte mindre än 118 småöar som är förbundna med över 400 broar. Den grunda lagunen var ursprungligen ett perfekt ställe att anlägga en stad på, eftersom den var lätt att försvara, och vattenvägarna gav möjlighet till lätt transport av varor. Idag skulle man nog säga att kanalerna är mer till besvär, men för turisterna är de själva attraktionen, och man förstår lätt varför.

>> Läs om transport i Venedig här

Var ska man bo i Venedig?

När man som besökande ska hitta runt i Venedig, är Canal Grande det naturliga riktmärket, och via smala gränder och hemliga piazzor kommer man till sist fram till slutsatsen att Venedig bara är snirkligt och svårt att hitta runt i , vilket kanske framför allt kommer till uttryck på platser som Dorsoduro och San Polo,  vilka bjuder på något av det mest komprimerade Venedig. Men det finns även kvarter med andra kvaliteter, både här och i områden som Giudecca kan man faktiskt uppleva ett i det närmaste autentiskt Venedig, med mer lokalbefolkning än turister.

Canareggio ligger relativt nära järnvägsstationen Santa Lucia, och är därför ett fint område att hitta en semesterlägenhet i om man bara har några dagars vistelse i staden. Här är det även lätt att få en vattentaxi eller vattenbuss som snabbt kan ta dig till andra platser i staden.

Så bokar du en semesterbostad i Venedig

Använd sökmotorn för att hitta semesterlägenheter i Venedig som passar för er och era behov. Escapeaway visar enbart lägenheter som fått bra omdömen och som har valts ut av våra nordiska gäster. Du väljer fritt om du själv vill arrangera transporten eller ej, men om du bokar din semesterbostad i Venedig samtidigt som en flygbiljett från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn så sätter vi ihop det hela till en paketresa som är säkrad av Resegarantin. Trevlig resa!

>> Läs även om semesterlägenheter i Italien här

>> Läs mer om semesterlägenhet

Karta över Venedig