Lyxsemester i Venedig

Hos Escapeaway hittar du alltid en hel rad av fantastiska lyxresor till Venedig. Det råder en helt speciell atmosfär som genomsyrar hela staden vid lagunen, och som dels beror på de berömda kanalerna men även den behagliga avsaknaden av bilar, det gör Venedig till något alldeles speciellt och därmed en perfekt lyxsemester-destination.

Venedig, är bara en så fantastisk stad. Vad har man egentligen tänkt på? Kanaler istället för gator! Det är rena kaoset och du kan med en gång ställa in dig på att gå vilse minst ett par gånger under din semester. Alla de små gränderna, broarna, torgen och kanalerna i en skön förvirrande blandning, här kan man inte använda sig av vanlig logik för att hitta fram, för plötsligt skärs gränden av vid en kanal - utan någon bro över - men det är just detta som gör Venedig så unikt. För även om det är två steg fram och tre tillbaka så dyker det alltid upp något trevligt torg mitt i allt ihop där lokalbefolkningen sitter och myser i solen.

På en lyxsemester i Venedig är det ett par saker du bara inte får missa. Du kan lämpligt nog starta dagen med att dricka ditt morgonkaffe på den imponerande Markusplatsen. Besök det sagolikt vackra Dogepalatset och gå en tur över den beryktade Suckarnas Bro. Flanera genom gränderna, andas in Venedig långt ner i lungorna och avsluta förmiddagen vid ett av Venedigs verkliga "varumärken" nämligen Rialtobron. Bron härstammar ända tillbaka från slutet av 1500-talet och var under många år den enda bron över Canal Grande. Just Canal Grande måste du naturligtvis göra en båttur på eftersom Venedig är ännu vackrare sedd från vattnet. Lyckligtvis kan mat ta en reguljär båt som går här så som det går bussar i andra städer, så det är både lätt, billigt och snabbt att ta sig fram.

Ett lyxhotell i Venedig skapar den perfekta inramningen till en oförglömlig resa. Hos Escapeaway hittar du alltid handplockade hotell, där vi har ansträngt oss extra mycket och noga valt ut dem efter kriterier som läge, storlek, pris och inte minst bra omdömen från tidigare gäster.

Res på lyxsemester till Venedig, direkt eller med mellanlandning från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Venedigs flygplats Marco Polo ligger i Tessera, 12 kilometer norr om Venedig, i Veneto-regionen. Därifrån kan du ta buss eller vattentaxi fram till slutdestinationen där dagarna fylls med lyx och njutning. Det går även att flyga till flygplatsen i Treviso, varifrån det är en bussresa på 40 minuter till Venedig.

>> Läs även om förlängd weekend i Venedig
>> Se även våra lyxhotell i Toscana

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Venedig