Hotell i Venedig

Hos Escapeaway finner du inte en komplett lista över hotell i Venedig. Vi är bland dem som har den uppfattningen att vi alla besöker storstäder för att uppleva så mycket som möjligt. Vi har därför fokuserat på de rätta villkoren, bra läge och valuta för pengarna. Boka ett av våra noga utvalda hotell i Venedig idag!

Du kommer hos Escapeaway hitta både prisvärda boende vid Centralstationen, som dock inte är ett farligt område som i andra städer, och även mer mysiga små hotell, ofta familjeägda som har en liten innergård eller trädgård där du kan sola eller vila ut efter en lång och händelserik dag med upplevelser längs kanalerna och de smala gränderna. Vi står redo om du har frågor eller önskar rekommendationer - vi har vandrat upp och ner längs de okända gator och gränderna, och kommer fortsätta göra så för att kunna erbjuda dig Venedigs smultronställe. Vi älskar Venedig efter alla dessa år, och kommer fortsätta göra det vilket vi naturligtvis gärna delar med dig. Kom dock ihåg att förutom världsberömda torget Piazza San Marco finns det mycket mer att se, uppleva och smaka på än du hinner med på en dagstur, och vi rekommenderar därför att bo i staden.

Reser du till Venedig, spelar det stor roll var du bor - och vi kan direkt säga, att det finns många hotell i staden där du betalar ett högt pris i förhållande till läge och kvalitet. Vi som arbetar på Escapeaway, har besökt Venedig otaliga gånger, och på alla våra resor har vi funnit ett urval av hotell och semesterlägenheter i Venedig där du bor till "helt rätt pris". I sökmotorn här på sidan, hittar du både enklare hotell och hotell med 5 stjärnor på dörren - men du kan också välja att bo i en av de charmiga lägenheterna som ofta ligger på en mysig sidogata.

Hos Escapeaway är alla hotell i Venedig noga utvalda och lever upp till en rad stränga standardkrav som gör dem lämpliga för svenska semesterfirare. Vårt finmaskiga nät av hotell ger dig alltid en rad valmöjligheter när det gäller geografiskt läge, kvalitet, service och pris - även under högsäsong.

>> Läs mer om semester i Venedig här

>> Läs mer om hotell

Karta över Venedig

Populära hotell i Venedig

Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,6
Fantastiskt
1507 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
8,4
Mycket bra
2439 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,4
Fantastiskt
1005 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.5 km
  • Internet/Wi-Fi

Underbara Venedig - en stad och en sevärdhet

Venedig ligger på 117 små öar vid en stängd lagun i Adriatiska havet, mellan Po och Piave i nordöstra Italien, där de två floderna mynnar ut. Öarna är åtskilda av stadens berömda kanaler och förbundna via broar. Staden har drygt 260 000 invånare och är huvudstad i regionen Veneto. Delar av staden har blivit erkända som världsarv av UNESCO.

Staden är känd för sin charm och romantiska atmosfär, sin förtid som republik och mäktig maritim makt, sina stora arkitektoniska och konstnärliga traditioner, alla kanalerna, broarna och gondolerna, och alla de enastående torgen, kyrkorna, palatsen och monumenten.

Centralt i staden finns Markusplatsen, som är omgiven av vackra byggnadsverk åt alla håll, och har en fantastisk utsikt över Canale Grande. Hitta ett bra café, luta dig tillbaka i stolen, och njut av en kaffe medan du betraktar du vackra byggnaderna och alla de människor som passerar förbi. En av de byggnader du kan uppleva här, är den storslagna basilikan, Markuskyrkan, som ofta kallas "Guldkyrkan" på grund av dess överdådighet. En annan av torgets sevärdheter är Doge-palatset, som är en mäktig gotisk struktur från 1500-talet, där dogerna, som var Venedigs härskare i över 1000 år, bodde.

En annan sevärdhet som du inte bör missa i Venedig är Suckarnas bro, som förbinder Doge-palatset på Markusplatsen - där det en gång låg ett fängelse - med ett annat och nyare fängelse, som inte längre är i bruk. Det är ovisst, varifrån namnet på bron kommer ifrån, men en av legenderna säger, att de transporterade fångarna suckade mellankoniskt och sorgfullt, medan de fördes över bron från Doge-palatset till det nya fängelset, där många år bakom galler - eller ännu värre, avrättning - väntade.

Om du har tur och är i Venedig den första helgen i juni, kan du få uppleva "Sjörepublikernas Regatta", som är en spektakulär regatta vilken tar plats i skift i de fyra sjörepubliker som deltar: Amalfi, Genova, Pisa och Venedig, och där upp till 400 stora Galejoner deltar.

>> Se vår stora guide över Venedig här