Hotel San Cassiano

Officiell kategori

Escapeaways kategori

9,2
Fantastiskt
1142 omdömen
Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

Välkommen till ett vackert palats vars historia kan spåras tillbaka till det 14:de århundradet. På 1800-talet var det bebott av Giacomo Favretto - en av den tidens mest kända venetianska målare. I dag inrymmer palatset Ca 'Favretto, det eleganta, 4-stjärniga Hotell San Cassiano. Här finns praktfulla venetianska möbler, ljuskronor från Murano och dyrbara antikviteter i perfekt samklang med alla moderna faciliteter som vi inte kan vara utan. Servicen är dessutom av yppersta klass och personalen gör allt för att du ska få en härlig vistelse.

Det som gör det spännande att bo på ett hotell som ligger precis intill en av de stora kanalerna i Venedig är möjligheten att gå direkt från ytterdörren till antingen en vattentaxi eller gondol. Det har du möjlighet till om du väljer att bo här på Hotel San Cassiano. Då lägger du nämligen till vid hotellets brygga och går sedan vidare, via den lilla terrassen, och in det vackra rum som inrymmer receptionen. Men innan du hunnit checka in dras dina ögon säkerligen till det vackra taket av underbart Muranoglas, de gyllene tapeterna och inte minst till de överdådiga ljuskronorna. Kommer du däremot med vaporetton (vattenbussen), går du från den närmaste hållplatsen (San Stae) genom några smala gator (och 3 broar) och hittar på höger sida på Calle Larga Rosa en grind som leder till en liten trädgård varifrån det finns en ingång till receptionen. Och på tal om den lilla trädgården, så är för övrigt en riktigt trevlig plats för en fika eller ett gott glas vin. Passa på att planera dina utflykter med hjälp av guideböcker och IPad medan du vilar en stund.

Hotellet har ett elegant frukostrum, med förmodligen 5-6 meter högt i tak. Väggar och tak är fint utsmyckade med krumelurer och stuckaturer, och naturligtvis upplyst av några stora, vackra ljuskronor av venetianskt glas från Murano. Här står frukostbuffén med varma och kalla rätter redo att avnjutas antingen inomhus eller vid bra väder ute på terrassen med utsikt över Canal Grande.

 

Därför ska du välja Hotel San Cassiano

 • Närmaste flygplats: 15 km
 • Avstånd till centrum: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
 • I stad eller by

Bra att veta

Reception 24/7.

Lokal skatt betalas på plats.

För mattips hör med receptionen då de samarbetar med lokala restauranger i närheten.

Karta och avstånd

Markusplatsen med Markuskyrkan - ca. 1,1 km
Det eleganta Dogepalatset med den beryktade Suckarnas bro - ca. 1,4 km
Närmaste vaporettostop (vattenbuss) San Stae - ca. 350 m
Venedigs äldsta och vackraste bro, Rialtobron - ca. 600 m
En av Venedigs vackraste kyrkor, Basilica di Santa Maria della Salute - ca. 1,9 km
Det gamla judiska gettot - ca. 900 m
Arsenal, Venedigs mer än 800 år gamla varv - ca. 2 km
Lido med sandstränder, vackra villor och grönområden - ca. 10 minuter med båt från Markusplatsen
Ön Murano, där det världsberömda glaset produceras - ca. 40 minuter med båt från S. Zaccaria
• Järnvägsstationen - ca. 1,2 km
Bussterminalen vid Piazzale Roma med buss till/från flygplatsen - ca. 1,3 km
Venedigs Marco Polo flygplats - ca. 13 km

Här träder du in i svunna tider. Antik inredning och ståtliga ljuskronor av muranoglas, vackert mönstrade möbler som anpassats till väggarnas färg. De 35 rummen på Hotel San Cassiano är med andra ord inredda i vacker klassisk stil. Vissa av rummen har frilagda bjälkar i taket, några stuckaturer medan andra har takmålningar.

Här finns flera rumstyper att välja mellan - de flesta har utsikt över en innergård, en smal gata eller en glimt av kanalen. Deluxe har utsikt mot kanalen. Rummen är utrustade med luftkonditionering, sat-TV, minibar, värdeskåp,, wifi, vattenkokare, badrum med dusch/badkar samt hårtork.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel San Cassiano. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Santa Croce 2232
30135 Venice

Koordinater

Latitude: 45.4407
Longitude: 12.3325

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
8,6
Mycket bra
476 omdömen
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Avstånd till centrum: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,3
Fantastiskt
1439 omdömen
 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Avstånd till centrum: ca. 500 m
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,3
Fantastiskt
1048 omdömen
 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Avstånd till centrum: ca. 1 km
 • Internet/Wi-Fi