Hotel Royal San Marco

Officiell kategori

Escapeaways kategori

7,7 Gästrecensioner
Patricia Johansson
Besökt av
Patricia Johansson

Bo ett stenkast från Markusplatsen

Hotel Royal San Marco är ett 4-stjärnigt hotell, och som namnet antyder ligger det endast några få steg från Markusplatsen i Venedigs absoluta centrum. Därför kan du promenera till alla stadens sevärdheter och alla trevliga restauranger.

Här går historia, konst och kultur hand i hand

Venedig är en av de platser, som står på önskelistan att besöka hos många, när turen går till Italien. Det är en av de mest unika städerna i världen, och denna status gör naturligtvis att Venedig inte tillhör de billigaste resmålen. Genom åren har det skrivit otaliga böcker om denna spännande stad, som handlar både om stadens intressanta historia, om konst och kultur, men också om alla de gamla traditionerna som bl.a. omfattar den färgglada karnevalen, filmfestivalen, konst-biennalen och mycket mer. Venedig är också känd för det vackra gondolerna som stilla glider fram på stadens kanaler, för sina marknadsplatser, alla de vackra palats och så naturligtvis kyrkan över dem alla - Chiesa San Marco.

Upplev det riktigt Venedig efter mörkrets inbrott

De flesta upplever Venedig på en endagstur, vilket det är synd, för staden ändrar helt och hållet skepnad efter mörkrets inbrott. Lyckligtvis finns det en del som bestämmer sig för att spendera hela semestern här, eller i alla fall några dagar, och de får uppleva det äkta Venedig - för Venedig är nämligen bara sig själv tidigt på morgonen och sent på kvällen. Här har du hela staden för dig själv, tillsammans med de förhållandevis få venezianarna som har råd att bo i det historiska centret.

Ta båten till ditt hotell

Hotel Royal San Marco ligger endast ett stenkast från Markusplatsen, så mer centralt kan det knappast bli. Hotellet ligger ut mot en av stadens alla kanaler, så du kan faktiskt komma hit i båt - antingen med en gondol, eller med en privat taxi-båt. Flyger du till Venedig, kan du också ta linjebåten från flygplatsen till Markusplatsen, och sedan gå de sista metrarna till ditt hotell, vilket är en helt unik upplevelse. Royal San Marco är ett fint 4-stjärnigt hotell som har en 24-timmars reception, en stor lobby, bar och frukostrestaurang där du kan njuta av dagens första måltid. Hotellet har också sin egen restaurang, och det kan vara bekvämt efter en lång dag, men det finns också många spännande restauranger i närheten. Besök gärna de områden i staden, som endast bebos av de lokala, för då får du med dig en helt unik upplevelse hem i bagaget.

Rum med bra komfort

Hotellets 51 rum i olika kategorier är elegant inredda i ljusa färger med möbler i typisk venetiansk stil. Alla rum är utrustade med aircondition, wifi, satellit-TV, minibar, telefon, förvaringsbox samt eget badrum med toalett, dusch och hårtork.

Därför ska du välja Hotel Royal San Marco

 • Närmaste flygplats: 19 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • I stad eller by

Hotel Royal San Marco är inte tillgänglig i dagsläget

Hotel Royal San Marco är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Markusplatsen med Markuskyrkan: ca. 100 m
 • Det eleganta Dogepalatset med den beryktade Suckarnas Bro: ca. 400 m
 • Den berömda Rialtobron: ca. 500 m
 • En av Venedigs vackraste kyrkor, Basilica di Santa Maria della Salute: ca. 800 m
 • Arsenalet, Venedigs mer än 800 år gamla skeppsverk: ca. 1.3 km
 • Det gamla judiska ghettot: ca. 1.9 km
 • Bussterminalen på Piazzale Roma med bussförbindelse till/från flygplasten: ca. 2.4 km
 • Tågstationen: ca. 2.2 km
 • "Glas-ön", Murano: ca. 3.7 km
 • Venedigs Lido med sandstrand: ca. 4.4 km
 • Upplev den kosmopolitiska stämningen i eleganta Vicenza: ca. 75 km
 • Venice Flygplats: ca. 19 km (40m)
 • Treviso Flygplats: ca. 46 km (50m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Royal San Marco. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

San Marco 848
30124 Venice

Koordinater

Latitude: 45.4347
Longitude: 12.3375

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer