Hotel alla Fava

Officiell kategori

Escapeaways kategori

7,5 Gästrecensioner
Patricia Johansson
Utvalt av
Patricia Johansson

Bo ett stenkast från Rialto-bron med utsikt till kanalen

Om du vill bo ett stenkast från Rialto-bron och en kort promenad från Markusplatsen, men fortfarande till ett rimligt pris, då är Hotel alla Fava ett bra alternativ. Rummen är inte lyxiga och hotellet har endast två stjärnor, men läget är 5-stjärnigt.

Rum med utsikt

Det är inte alltid lätt att förstå hur den officiella klassifikationen av hotell med hjälp av stjärnor går till - och verkligen inte i Italien. Det är Hotel alla Fava ett exempel på. Rummen är uppenbart inte lyxiga, men de har aircondition, kassaskåp och sat-TV. Men hotellet ligger på andra våningen, och när receptionen inte ligger på gatuplan, kan du helt enkelt inte få mer än två stjärnor i Italien - där har du förklaringen.

Bra men begränsade faciliteter

Det finns en del rum på hotellet som inte har eget badrum, men de vi förmedlar har det naturligtvis, och det finns dessutom både hårtork och badartiklar Som ett extra plus, finns gratis wifi i hallen, och med lite lycka fungerar det också i några av rummen. Om du har lust att betala lite extra, finns också möjligheten att beställa ett rum med utsikt över kanalen.

Dygnsöppen reception

Hotel alla Fava erbjuder inte de stora gemensamma faciliteterna, men förutom en dygnsöppen reception, finns det också en lobby och en liten frukostrestaurang där du kan njuta av dagens första måltid. Har du behov av hjälp med att planera din semester, eller bara har några generella frågor, kan du alltid fråga receptionisten.

Supercentralt läge

Vi höll nästan på att glömma det bästa av allt, nämligen läget mellan Rialto-bron och Markusplatsen. Kan det bli bättre i Venedig? Och så ligger hotellet dessutom i en pittoresk byggnad från 1500-talet, vid det lilla torget Campo della Fava och den vackra kanalen San Zulian. Om du tillhör de morgonpigga, kan vi rekommendera dig att ta en promenad över Rialto-bron en tidig morgon, innan de andra turisterna vaknar. Då får du nämligen möjligheten att gå på marknad med alla de italienska husmödrarna, och här finns inte minst den berömda fiskmarknaden som vi tycker så mycket om. Det supercentrala läget gör att du kan gå till i stort sätt alla stadens sevärdheter, men du kan också ta en av alla de vattenbussar som stannar vid Rialto-bron om fötterna skulle bli trötta.

Därför ska du välja Hotel alla Fava

 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Internet/Wi-Fi
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort

Hotel alla Fava är inte tillgänglig i dagsläget

Hotel alla Fava är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

 • Venice Flygplats: ca. 20 km (40m)
 • Treviso Flygplats: ca. 46 km (50m)
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel alla Fava. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Castello 5525
30122 Venice

Koordinater

Latitude: 45.4369
Longitude: 12.3379

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer