Hotel Abbazia

Officiell kategori

Escapeaways kategori

8,9
Mycket bra
3667 omdömen
Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

Klostret, som i dag hyser Hotel Abbazia har som så många andra byggnader i Venedig sin egen historia att berätta, vilket alltid är både spännande och charmigt. Förutom sitt lugna läge är det trädgården som är hotellets styrka och du som redan besökt Venedig förstår nog vad vi syftar på. Välkommen till Hotel Abbazia, dess härliga atmosfär och gästfrihet.

Det renoverade klostret, där de karmelitanska barfotamunkarna höll till, bjuder på en fin innergård med trädgård och barservice, något som gästerna verkligen uppskattar. Som ett extra plus i kanten är det också här du kan njuta av din frukost, under sommaren och de de dagar då vädret tillåter. Givetvis kan du välja att stanna kvar i sängen och få den uppburen på ditt rum, du är ju trots allt på semester.

Att Venedig är en stad full av liv och rörelse är förståeligt för vem vill inte någon gång i livet uppleva denna unika plats, som är byggd på pelare och omgiven av vatten. Ett myller av människor fyller gator och torg och det är först på kvällen som lugnet lägger sig i den mytomspunna staden. Tänk dig då att få komma "hem" till din lilla oas där stillheten råder och där du kan samla nya krafter inför nästkommande dag. Hotel Abbazia, till skillnad från många andra av stadens hotell, kan erbjuda dig detta. I den lilla trädgården finns det nämligen bekväma sittplatser där du kan koppla av med något gott att dricka som du beställt i hotellbaren. Speciellt när skymningen fallit och lamporna tänts upp är det extra rogivande att sitta här, omgiven av de historiska byggnaderna, och filosofera.

Hotellet ligger i en av Venedigs genuina stadsdelar som heter Cannaregio, och som i sin tur ligger strax intill stationen Santa Lucia. Detta innebär att du med enkelhet kan ta dig till och från hotellet. Till bron Ponte degli Scalzi är det ca. 100 meter och till Rialtobron som tar dig över till det välkända torget Piazza San Marco (Markusplatsen) tar det ca. 20 minuter till fots, beroende på hur många stopp du gör på vägen förstås. För att dricka något gott eller sätta tänderna i lokala specialiteter behöver du dock inte gå så långt. Längs med Lista di Spagna finns det nämligen gott om valmöjligheter, samt en del butiker av olika slag. De dagar du inte vill ta dig fram till fots kan du hoppa på en av stadens kanalbåtar, Vaporetto, eftersom du har hållplatser endast ett stenkast bort.

 

Därför ska du välja Hotel Abbazia

 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Avstånd till centrum: ca. 1.5 km
 • Internet/Wi-Fi
 • I stad eller by

Bra att veta

Reception 24/7.

Lokal turistskatt betalas på plats. Värdeskåp finns i receptionen. Hotellet har ingen egen parkering utan du som kommer med bil parkerar på en av stadens stora parkeringsplatser. Sedan kan du ta dig vidare till hotellet med vattenbuss. Kommer du med flyg tar du dig smidigt till stationen och fortsätter sedan därifrån till fots, då hotellet ligger strax intill.

Karta och avstånd

Markusplatsen med Markuskyrkan - ca 2,2 km
Den eleganta Dogepalatset med den beryktade Suckarnas bro - ca 2,3 km
Närmaste vaporettostop (vattenbuss) Tre Archi - ca 170 m
Venedigs äldsta och vackraste bro, Rialtobron -  ca 1,6 km
En av Venedigs vackraste kyrkor, Basilica di Santa Maria della Salute - ca 2,4 km
Det gamla judiska gettot - ca 550 m
Arsenal, Venedigs mer än 800 år gamla varv -ca 3 km
Lido med sandstränder, vackra villor och grönområden - ca 10 minuter med båt från Markusplatsen
Ön Murano, där det världsberömda glaset tillverkas - ca 40 minuter med båt från S. Zaccaria
• Järnvägsstationen - ca 200 m
Bussterminalen vid Piazzale Roma med buss till/från flygplatsen - ca  km
Venedigs Marco Polo flygplats - ca 12,5 km

Det finns 50 rum på hotellet där du kan välja mellan standard på ca 15 m² eller superior på ca 20 m². De rum som tar 3 respektive 4 personer ligger på ca 25-30 m². Rummen är komfortabla och inredda i lokal stil, där det ena rummet inte är det andra likt. Sängarna kan vara dubbel eller enkelsängar.

Faciliteterna är;

 • Luftkonditionering
 • Sat-Tv
 • Minibar
 • Fri Wi-Fi
 • Badrum med dusch/kar
 • Toalettartiklar och hårtork

 

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Hotel Abbazia. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar
 • Nära vattnet (max 4 km)

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Calle Priuli Ai Cavalletti 68
30121 Venice

Koordinater

Latitude: 45.4420
Longitude: 12.3217

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,4
Fantastiskt
1030 omdömen
 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Avstånd till centrum: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,4
Fantastiskt
236 omdömen
 • Närmaste flygplats: 15 km
 • Avstånd till centrum: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Lido di Venezia
9,0
Fantastiskt
439 omdömen
 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang