Hideaways och boutique-hotell i Venedig

Det är faktiskt inte länge sedan jag var i Venedig för första gången och helt ärligt kan jag inte förstå varför jag inte tidigare fått upp ögonen för denna sagolika pärla? Staden tog mig med storm och jag blev upp över öronen förälskad i den. Hos Escapeaway har vi valt ut en rad hideaways och boutique-hotell i Venedig som kan bilda inramningen till din semester.

Det är absolut inte sista gången jag besökt denna betagande gamla stad, rik på historia och magnifika byggnader - och dessutom råder det en helt speciell atmosfär skapad av både de berömda kanalerna och avsaknaden av bilar och cyklar. Välkommen till Venedig med Escapeaway, vi är specialister på resor till Venedig där du bor på charmiga hotell under din semester.

När jag anlände till mitt hotell i Venedig, som låg i ett bra område mindre än 10 minuters promenad från bussterminalen blev mitt bagage uppburet till rummet och sedan var det bara att bege sig ut och börja upptäcka Venedig. Så iväg - genom en smal gränd, ner till en kanal, över en bro, kryssa genom pittoreska gator och vackra torg och över en, två, tre, fyra, fem ...... 27, 28, 29, 30 broar med utsikt över vackra gamla hus som står med "fötterna" i vattnet. Hur de klarat sig i så många år övergår mitt förstånd.

Jag beundrar gondoljärerna som elegant manövrerar de långa, smala gondolerna i de mycket trånga kanalerna. Och på de lite bredare kanalerna är det lika hektiskt som på en vanlig gata i stan, den enda skillnaden är att här har lastbilar, taxi och bussar ersatts med vattenfarkoster av olika slag.

>> Läs mer om min semester i Venedig här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Venedig