Resor till Venedig

Boka en resa till Venedig med flyg från Sverige eller Danmark, och välj mellan ett flott utvalt hotell eller en härlig semesterlägenhet i denna otroliga stad.

Det finns ingen annan stad som Venedig! Staden är på alla vis helt unik och mystisk, men det är inte alla som hinner uppleva det på några timmars besök. Så ge staden lite tid och du kommer att upptäcka all dess enastående charm och spännande hemligheter.

Venedig lockar fram en speciell känsla. Staden är makalöst praktfull, men står också i förfall vilket gör den vackrare än någonsin. Ingen annan stad tar emot så många besökande i förhållande till invånarantalet, och få städer en så stark identitet och kultur som Venedig. De flesta turister övernattar inte, utan kommer bara över dagen - trots att staden rymmer tillräckligt med upplevelser att räcka ett helt liv. Låt dig fängslas, skynda inte och låt staden få den tid den förtjänar. Belöningen kommer vara stor, men du kommer också bli beroende av staden till sist. Och sist, men inte minst - staden är inte alls den samma när de flesta turisterna tagit den sista båten hem.  Och tyvärr är det få förunnat att få uppleva detta. Det kallar vi för magi.

Stad byggd på pelare

Det är kanske svårt att förstå, men Venedig är byggd på över 100 öar som genom århundrade sammankopplats med broar. Bara det faktum att husen är uppbyggda på träpelare i vattnet, är intressant nog för att vilja utforska staden ytterligare. Venedigs spännande historia genom århundradena har också framhävt staden med dess konstskatter och arkitektoniska pärlor, som du inte hittar någon annanstans i världen.

Den lokala befolkningen

Venedig, eller Venezia som italienarna själv säger, är en helt enastående stad på många sätt. Från sin glansperiod under Medeltiden, när republiken Venedig var en av västvärldens stormakter, förföll den under 1600- och 1700-talen till att idag vara en av världens mest populära turistattraktioner. Här, i stadens historiska centrum, bor ca. 54.000 människor, och antalet unga under 18 år har under lång tid varit under 1000. Det är lätt att förstå att Venedig inte attraherar barnfamiljer då det är Italiens dyraste stad att bo i. Då är det bättre att åka över bron in till fastlandet och bosätta sig i till exempel Mestre som bara ligger 10 minuter från centrum, men där hyran endast är en tredjedel av Venedigs hyrespriser. Så, förutom de äldre som har bra hyreskontrakt, är det bara välbärgade människor som bosätter sig i centrala Venedig. 

Stadens prisnivå

Den mycket höga prisnivån gäller inte bara bostäderna utan även vardagliga förnödenheter. Allt måste säljas till staden och därför ligger priserna på matvaror ca. 10% högre än på fastlandet. Detta drabbar även de turister som kommer hit då både hotell, lägenheter och restauranger är dyrare än i t.ex. Rom eller Florens. Det finns dock undantag. Du kan till exempel åka till fastlandet från Venedig när du ska köpa fisk och skaldjur, för både urvalet och priserna är bättre på den fantastiska fiskmarknaden nära Rialtobron. Dessutom uppskattar en Venedigbo gärna ett glas vin eller två, eller den lokala aperitivo Aperol Spritz som ofta kostar hälften av vad det gör i Rom eller Florens. Salute!

>> Se alla resor till Italien här

Tips till gastronomiska upplevelser

Självklart går det att äta billigt på restaurang, men du ska inte förvänta sig några stora gastronomiska upplevelser - för finns det nog ingen annan stad i Italien där risken att äta dåligt är så stor som i Venedig! Detta beror utan tvekan på att den största delen av alla de miljoner turister som kommer hit endast stannar en eller två dagar, för att sedan fortsätta vidare. Detta har medfört att det inte finns någon anledning för restaurangerna att laga god mat som får kunderna att komma tillbaka. De allra flesta letar ändå mest efter vackra omgivningar och ett lågt pris! Vill du äta bra i Venedig, ska du använda dig av tricket att vänta tills klockan slagit 20-21 och följa efter de människor som ser ut att vara från trakten. Där de går och äter, kan du vara förhållandevis säker på att få kvalitet för pengarna.

Om du ankommer i bil

Om du anländer till Venedig i bil ska du ha klart för dig att du inte kan köra ända fram till sin bostad. Det närmaste du kommer, är till Piazzale Roma som ligger vid foten av den långa bro som förbinder Venedig med fastlandet. Vid Piazzale Roma finns ett par stora parkeringshus där du mot en hög kostnad kan parkera din bil säkert. Det samma gäller det stora parkeringshuset på den anlagda ön ”il Tronchetto”, som ligger precis bakom Piazzale Roma. Vill du inte betala så mycket för parkeringen kan du parkera på andra sidan bron (här är bilen dock inte övervakad) och ta bussen till centrum på ca 3-4 minuter. En sista möjlighet är att parkera i Mestre där du med lite tur kan hitta en gata där du kan parkera gratis, för att sedan ta buss eller tåg till centrum.

Hotell i Venedig

Populära hotell i Venedig

Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,4
Fantastiskt
1154 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
9,5
Fantastiskt
551 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Avstånd till havet: ca. 5 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Venedig
8,6
Mycket bra
1247 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang

Flexibel och billig resa till Venedig

Hos Escapeaway hittar du Sveriges bästa utbud av handplockade och noga utvalda hotell och semesterlägenheter i Venedig. Använd sökmotorn här på sidan för att hitta det semesterboende som passar just dig.

En resa till Venedig står högt på mångas önskelista och det finns det naturligtvis goda grunder till. Utöver att det sägs att man kan se Venedig sedan dö, så blir du också bortskämd med en rad ikoniska sevärdheter, vilka inte kan liknas med några andra i världen. Från Suckarnas Bro över Rialto och Canal Grande till Markusplatsen och Dogepalatset. Och ja, och så är det något speciellt med alla gondoler...

Sedan 1999 har Escapeaway skickat iväg tusentals resenärer till Venedig på semester, och nu kan du också boka din flygresa till en av de två flygplatserna runt Venedig, direkt på hemsidan i samband med att du bokar en av våra kända, handplockade hotell eller lägenheter, eventuell hyrbil på flygplatsen, och full frihet att själv bestämma reslängd och avresedatum.

Massor av flygförbindelser till Venedig

Utöver att vara en storstad i sig själv, och huvudstad i regionen Veneto, är Venedig också en turistmagnet av rang. Lägg därtill de berömda stränderna längs Adriatiska havet, så har du en destination som många flygbolag från hela Europa flyger till året om, men framförallt under sommarmånaderna. Från Sverige och Danmark kan du i skrivande stund flyga direkt till Venedig med easyJet, SAS, Ryanair och Norwegian, men det finns många fler rutter om du är villig att ta ett stopp på vägen. Du kan resa till Venedig från de flesta flygplatserna i Sverige och Danmark, men bäst förbindelser hittar du från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. 

Lättast ankomst sker via den stadsnära flygplatsen Marco Polo, varifrån du kan ta båt eller buss direkt in till Venedig på under 20 minuter. Många lågprisbolag ankommer dock till den mindre flygplatsen Treviso Canova, som ligger inne i landet, ca. 40 minuter i bil från Venedig. Ankommer du hit, rekommenderar vi att du hyr en bil, som kan parkeras i det stora parkeringshuset som ligger vid infarten till staden. Du kan boka bilen samtidigt som du bokar flyg och semesterbostad.

Beställ resor till Venedig online och få det lägsta priset

Konkurrensen för resor till Venedig är stor, och därför är det också online som du hittar de lägsta priserna på både flyg och boende. I sökmotorn jämför vi alltid priser från alla de flygbolag som flyger till Venedig, så du kan alltid vara säker på att få det billigaste priset på din resa. Kom också ihåg att Escapeaway endast säljer flyg i samband med boende, det vil säga en paketresa, vilket också innebär att du då täcks av en resegaranti och paketreselagen. Har du behov av hjälp, eller önskar en skräddarsydd resa, är du naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss - även om det endast är för ett gott råd eller ett tips om val av hotell.

Vad tycker gästerna om i Venedig?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 73 recensioner