Resor till Valeggio sul Mincio

Spendera semestern i romantiska Valeggio sul Mincio

Staden Valeggio sul Mincio ligger i de böljande backarna mellan Gardasjön och Verona, vilka primärt utgörs av vinmarker, .

Sul Mincio syftar till floden Mincio som rinner genom byn och som gör att den blir en av de mest romantiska och pittoreska byar i området.

Områdets historia sträcker sig tillbaka till bronsåldern, 1500 - 1300 f.Kr, medan själva stadens historia startar med Lombarderna runt år 800 e. Kr. Stadens försvararsborg Castello Scagliero och bron Ponte Visconteo härstammar från 1300- och 1400-talet och detta har markant präglat staden.

Stadsdelen Borghetto

I centrum finner man bland annat kyrkan San Pietro in Cattedra, det vackra 1700-talsslottet Palazzo Guarienti och den stora borgen Castello Scagliero.

Men det är den lilla bydelen Borghetto, som utan tvivel är det mest pittoreska, då det är här som floden Mincio rinner igenom och man kan beundra alla de gamla vattenkvarnar, som ídag har blivit inredda till ett trevligt turistcentrum och de gamla kvarnhusen har blivit nu semesterboende.

Karta över Valeggio sul Mincio

Genom att klicka på kartan över Valeggio sul Mincio här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Valeggio sul Mincio? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden.

Kanske ska du iväg med hela tjocka släkten, eller en stor grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en stor villa till minst 20 personer

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. 

Transport

Vill du flyga till Italien, är Verona flygplats den som ligger närmast Valeggio sul Mincio. Inom rimligt avstånd ligger dock också Bergamo flygplats

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Det är att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Läs mer om att hyra bil i Italien här

Planerar du att köra hela vägen från Sverige, ska du räkna med en tur på cirka 1700 km från mellersta Sverige. Men en övernattning under vägen, är det en sträcka som de flesta klarar av. Observera dock att det ofta är mycket trafik på de europeiska vägarna under sommaren.

Restauranger och shopping

Både i centrum av Valeggio sul Mincio och i Borghetto finns ett stort urval av restauranger, vaféer och pizzerior. Ska aftonen avslutas med något sött, finns det såklart också möjlighet att ta vägen förbi en gelateria för en glass. De dagliga inköpen kan göras i stadens supermercati - det är alltså inga problem att köpa in mat om du vill stå för matlagningen själv under semestern. Vill du stilla shoppingsuget kan du ta en tur in till Verona, som bjuder på en massa spännande butiker. Likaså finns här en rik möjlighet att strosa runt på mysiga gator och njuta av folklivet.

Utflykter från Valeggio sul Mincio

Valeggio är en perfekt utgångspunkt för utflykter både till Verona (ca. 30 km) med den berömda operan och till Gardasjön (bara ca. 10 km). Det är heller inte långt till det berömda vinormådet Valpolicella eller varför inte en dagstur till någon kulturstad så som Mantova (20 km) eller Venedig?

Lokale länkar

Vill du läsa mer om staden och området, hittar du den officiella turistsidan här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Valeggio sul Mincio