Resor till Valdobbiadene

Semestra i vinstaden Valdobbiadene

Valdobbiadene är en av många trevliga småstäder som ligger i det berömda vindistriktet ca. 70 km norr om Venedig. Staden är berömd för sin produktion av Prosecco, mousserat vin och har utgångspunkt vid vinrutten "Strada del Prosecco".

Området är fyllt med vinproducenter, varav många håller öppet för allmänheten, liksom det finns många spännande slott och villor att besöka.

Valdobbiadene är dock inte bara ett resmål för vinälskare utan också om du önskar spännande turer på mountainbike eller vandring i det gröna och vackra landskapet.

Väljer du att hålla semester här har du dessutom en fin utgångspunkt för att ta på flera intressanta utflykter till dem omkringliggande landsbyar och kulturstäder.

Karta över Valdobbiadene 

Klicka på kartan här under för mer information om närliggande hotell och semesterbostäder, avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Valdobbiadene som ligger idylliskt på en kulle, har en storlek som gör att staden har ett förhållandevis brett urval av semesterbostäder. Vi har handplockat de bästa, och du hittar dem genom att söka i vår sökmaskin här på sidan. Du behöver bara ange datum och antal personer för att få en översikt över tillgängliga villor, semesterlägenheter och hotell i området. Det blir nästan inte lättare att hitta den perfekta semesterbostaden till din kommande semester.

Transport

Vill du flyga till Valdobbiadene ligger närmsta flygplats i Treviso. Det är dock inte heller långt till Marco Polo flygplats i Venedig. I de flesta fall är det lättast att ta sig vidare från flygplatsen i en hyrbil. Inte bara för att kunna köra direkt till semesterbostaden, men också för att det förenklar semestern då du vill utforska området och besöka sevärdheter. Planerar du att köra hela vägen från Sverige, ska du räkna med en resa på minst 1600 km till Valdobbiadene. Tar du god tid på dig, och övernattar en natt eller två längs vägen, så är det en sträcka som de flesta uppskattar att göra - körturen är en upplevelse i sig! Observera dock att det är mycket trafik på de europeiska vägarna under sommarsäsongen. >>> Tips och råd inför en kör-själv-resa till Italien.

Restauranger och shopping

Utöver alla vingårdar i området runt Valdobbiadene finns här också restauranger, caféer och pizzerior i staden. Tycker du om en semester med kulinariska upplevelser, är det inte bara de goda vinerna du ska prova. Området är bland annat också känt för sin produktion av honung, ost och korv. Det finns inköpsmöjligheter i staden om du önskar att laga egna måltider under semestern.

Utflykter från Valdobbiadene

Man kan inte komma undan att de största attraktionerna i området, är alla vingårdar. För vinälskare och andra som önskar att uppleva det äkta Italien, kan många av semesterns dagar spenderas på att utforska vindistriktet Prosecco. Är det stora naturupplevelser du drömmer om, bör du avsätta en eller flera dagar till att köra en tur upp i Dolomiterna. Detta stora bergmassiv bjuder på massor av möjligheter för flotta vandringsturer om sommaren och skidåkning om vintern. Läs mer om vandring i Dolomiterna här. Har du en bil under semestern, är Valdobbiadene också en bra utgångspunk för en dagsutflykt till "Adriatiska havets drottning", Venedig. Här bör du ta dig tid att besöka både berömda sevärdheter som Markusplatsen, men också gå på upptäcktsfärd i de mer lugna delarna av staden - här gömmer sig många av stadens vackraste hus och kanaler.

Lokala länkar

Information om vinrutter Strada del Prosecco hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Valdobbiadene