Treviso Flygplats Canova

Treviso flygplats Canova

Treviso flygplats Canova

Trevisos flygplats - officiellt Aeroporto di Treviso Antonio Canoca (flygplatskod: TSF) - ligger endast 3 kilometer från centrum av Treviso. Flygplatsen, som mest nyttjas av lågprisbolag, ligger dock också bra till, om du ska resa vidare till andra städer, som t.ex. Venedig, Vincenza och Padova. Den förhållandevis lilla flygplatsen fick år 2007 en ny stor terminal, som också är uppkallad efter den italienske skulptören Antonio Canova. Trevis flygplats kallas därför ofta också för Treviso Canova-flygplatsen. 

Flygbolag ocg flygrutter

Lågprisbolagen Ryanair och Wizz Air betjänar flygplatsen med rutter till europeiska destinationer samt det övriga Italien. Framförallt Ryanair, som kallar flygplatsen för "Venedig-Treviso", har många rutter hit. I skrivande stund finns det inga direkta rutter från Sverige och Danmark till Treviso, men då Ryanair bland annat flyger från London Stansted, är det med en enkel mellanlandning trots allt möjligt att hitta en förbindelse. 

Lokal transport

Du kan ta buss och taxi från flygplatsen till tågstationen i Treviso, eller tillStazione di Venezia Maestre som är en knutpunkt för tågtrafiken i norra Italien, med många avgångar varje dag. Du hittar bussarna på gatan "Via Noalese" till höger om flygplatsterminalens utgång.

Biluthyrning

Du hittar kontor för olika biluthyrningsbolag i ankomsthallen, som t.ex. Avis, Europcar och Hertz. Själva hyrbilarna hittar du genom att gå till höger efter utgången och följa den täckta trottoaren cirka 50 meter, tills du ser en skylt med "Rent a car" på din högra sida. Det finns goda vägförbindelser vidare till resten av Veneto från flyglatsen. Många föredrar också att fortsätta resan i en hyrbil, då det ger en frihet och möjlighet att upptäcka regionen i eget tempo.

>>> Läs mer om biluthyrning på Treviso flygplats här.

Faciliteter på flygplatsen

Du hittar några fåtal butiker och caféer i terminalen. Därutöver finns en bank, ett växelkontor och en informationsdisk. 

Flygavgångar och -ankomster

Du kan se alla aktuella flygavgångar och flygankomster, samt läsa mer om flygplatsen, på den officiella hemsidan som du hittar här.

Adress och kontakt

AER TRE S.p.A. 
Aeroporto di Treviso Antonio Canova 
Viale Noalese, 63/E 31100 Treviso, Veneto 
Italien 

Telefonnummer: 0039 0422 315111

Flygplatskod: TSF

Se flygplatsens placering på kartan