Hideaways och boutique-hotell i Treviso

Enligt fågelvägen ligger Treviso endast 25 kilometer norr om Venedig. På sätt och vis påminner Treviso också en del om den berömda grannstaden, med sina kanaler, stämningsfulla torg och vackra kyrkor. Men framförallt på en punkt skiljer sig Treviso dock markant från den berömda kanalstaden: hit kommer betydligt färre turister. Söker du en lugn bas för en semester i den intressanta regionen, Veneto i norra Italien, där du inte ska armbåga dig fram mellan stora turistgrupper, då är Treviso ett ypperligt val.

Allt du behöver på semestern

Trots sitt förhållandevis lilla invånarantal (ca. 80.000), har Treviso allt det du kan tänkas behöva på en semester. I stadskärnan är det t.ex. aldrig långt till närmaste restaurang eller osteria, där du kan prova dig igenom det italienska kökets alla härligheter. Till din mat kan du eventuellt njuta av ett glas god, lokal Prosecco. Om du bokar en semesterbostad med eget kök, eller om du gärna vill köpa med dig några välsmakande souvenirer hem, finns det också åtskilliga delikatessbutiker och bagerier runt om i Treviso. Du hittar också gott om matbutiker i stan, där du kan handla varor som täcker det dagliga behovet. Längs gågatan Via Calmaggiore, hittar du dessutom en värld av mindre butiker, med allt från det senaste modet till lokalt konsthantverk. I Treviso ställer dessutom regnväder aldrig till shoppingupplevelsen, då många butiker i stan ligger under de vackra valv-gångarna.

Då Trevisos centrum är rätt kompakt, kan du enkelt ta dig runt till fots. Det kör dock också bussar, och många besökare väljer att hyra en cykel för att ta sig ut på sightseeing i ett lite större område. Utöver den gamla stadsdelens gator, bjuder också stigen längs kanalerna eller vallen in till lugna promenader eller cykelturer. Bänkar står också utplacerade på passande avstånd, fär du kan slå dig ner och vila benen eller endast betrakta utsikten.

Sevärdheter och utflykter

Bland stadens mest kända sevärdheter finns Palazzo dei Trecentro från 1200- och 1300-talet med sitt höga klocktorn, som ligger på det centrala torget Piazza dei Signori. Därutöver finns flera vackra kyrkor, som är värda att besöka, som t.ex. Chiesa di San Francesco och Chiesa di San Nicolò, som tack vare dess inre dekorationer faktiskt är mer intressant än stadens domkyrka.

Reser du till Treviso, har du en bra utgångspunkt för att utforska några av norra Italiens mest kända sevärdheter och städer. Du kan t.ex. enkelt ta tåget till Venedig, liksom till de lika så intressanta städerna Vicenza och Padova som också ligger inom räckvidd. Verona är ett perfekt mål för en dagsutflykt, även om det tar ett par timmar att komma dit med tåg. Har du en bil/hyrbil på din semester, rekommenderar vi varmt att åka på utflykt till mer lantliga områden i Veneto - här har du rik möjlighet att stanna till på en vingård eller eventuellt parkera vid en vandringsrutt. Du kan få mer information om möjligheterna i området hos stadens turistkontor.

Det är enkelt att hitta en billig resa med flyg till Treviso, om du inte vill köra själv från Sverige. Bara några få kilometer från staden ligger nämligen en flygplats, Aeroporto di Treviso Antonio Canova (TSF), som primärt nyttjas av lågprissällskap som Ryanair. Ryanair väljer för övrigt att kalla den för "Venedig Flygplats", då den romerska kanalstaden inte ligger långt bort.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Treviso