Resor till Treviso

Cykel och barnvänlig stad med kanaler och vackra palats.  Boka resor till Treviso med flyg, hyrbil på flygplatsen och en unik semesterbostad.

En vacker och sevärd stad för dig att upptäcka oavsett om du vill cykla eller gå runt mellan vackra palats och grönområden där det även finns plats för barnen. Åk med Escapeaway på en härlig resa till Treviso i norra Italien, där vattnet aldrig är många meter bort, och det är kort avstånd till kust, berg, kulturstäder och upplevelser för både barn och vuxna. Hitta din resa här och boka online - så är du nästan redan på väg.

Trevligt stadsliv

Treviso är en medelstor stad (i svenska mått mätt) med cirka 50 000 invånare, och har ett trevligt stadsliv. Dessutom har staden en rad kanaler som löper genom centrum, vilket gör att många liknar staden med Padova - eller ett litet Venedig - vilket såklart bidrar till den mysiga stämningen.

Karta över Treviso

Klicka på kartan nedanför för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Attraktioner

Treviso ligger 40 km norr om Venedig, och cirka 60 km nordöst om Padova. Staden främsta attraktioner, rent historiskt, kulturellt och arkitektoniskt utgörs av det stora torget Piazza dei Signori i centrum av den historiska delen av staden; domkyrkans torg Piazza del Duomo; katedralen San Nicolò i utkanten av stadskärnan; stadsporten Porta San Tommaso; broarna Ponte Dante och Ponte Frà Giocondo samt stadsporten Porta Santi Quarata som ligger i riktning mot Padova.

Dessutom huserar Treviso en handfull stora, historiska villor som omges av kanaler. Slutligen omges staden av stadsmurar, som har haft som uppgift att skydda staden genom historien.

En ö mitt i staden

Särskild anmärkningsvärd är ön Isola della Pescheria - en liten frodig ö som ligger mitt i kanalen Cagnan Grande, och som skapades 1856 av det österrikiska väldet.

Syftet med ön var att ge staden ett centralt handelstorg för stadens fiskmarknad, som fram tills dess låg vid Piazza dei Signori. Ön skapar en unik miljö i staden med intressanta byggnadsverk från medeltiden.

Ett litet Venedig

Via Buranelli ligger hand i hand med stadens kanaler och därmed kallas området Buranelli. Vi pratar om det historiska centret, där vattnet lugnt flyter fram nedanför de vackra husen och den stämningsfulla, sporadiska grönskan.

Vädret

Vi befinner oss i norra Italien, så under vinterhalvåret ska man inte förvänta sig temperaturer över minus, medan man under sommaren når skandinaviska höjder med cirka 28 grader i juli och augusti.

Antikmarknad

Var fjärde söndag i månaden är den en antikmarknad vid Borgo Cavour och Via Canova, vilka leder förbi Piazza del Duomo i centrum av Treviso.

För barnen

Något som har legat högt upp på kommunens agenda är uppförandet av lekplatser, och därför finns det flera av dem i staden om leklusten skulle falla in - vilken den ju ofta gör hos barnen.

Mer information till din resa till Treviso

Treviso ligger på en slätt mellan Alperna och Venedigbukten, cirka 30 kilometer från Venedig i den östra delen av regionen Veneto i nordöstra Italien. Med cirka 83.000 invånare, är det den femte största staden i Veneto. Staden är känd för att vara det berömda vinet Proseccos ursprungliga produktionsområde, samt platsen, där den italienska dessert-klassikern Tiramisù blev till.

Treviso kallas ofta också för "lilla Venedig" på grund av alla de kanaler som löper genom staden. Framförallt i området Buranelli i det historiska centret, är stämningen präglad av kanalerna och vattnet, som lugnt flyter förbi de vackra, gamla husen.

Bland stadens största sevärdheter finns katedralen, som är från det sjätte århundradet och byggt ovanpå ruinerna av ett romerskt tempel och teater. Den har sedan dess blivit renoverad i både romersk och neoklassisk stil, och innehåller ett konstverk av den berömda renässansmålaren Titian med titeln "Malchiostro Annunciation" från 1520.

En annan av stadens sevärdheter är palatset Palazzo dei Trecento, som ligger på Piaza dei Signori och idag huserar Trevisos stadsråd. Invändigt rymmer byggnaden bland annat resterna av freskon målade av venetianska konstnärer från 1300- till 1500-talen.

Från Treviso finns också många bra utflyktsmöjligheter, t.ex. en dagsutflykt till regionshuvudstaden Venedig, som endast ligger cirka 30 km bort, och som bjuder på sin berömda charm och romantiska atmosfär, sin förtid som republik och mäktig maritim makt, sina stora arkitektoniska och konstnärliga traditioner, alla dess kanaler, broar och gondoler, och alla de enastående palatsen, kyrkorna, torgen och monumenten.

Treviso är också en bra utgångspunkt för utflykter med fokus på regionen Venetos unika traditioner inom gastronomins värld. De kan t.ex. välja att besöka de närliggande Prosecco-vinområdet, med de karaktäristiska kägelformade topparna och alla de fantastiska vinerna och vingårdarna.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du efter det perfekta semesterboendet i Treviso? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, lägenheter och semesterhus i och omkring den trevliga staden. 

Ska du exempelvis på semester med en större grupp vänner eller hela stora familjen är en stor villa i Italien en intressant möjlighet. 

Ange endast datum och antal personer för att se en översikt över de tillgängliga semesterboende i din semesterperiod. I översikten kan du finna informationsrika beskrivelser för de enskilda ställena vi förmedlar, så du kan välja ett som passar just dina krav och behov.

Flyg, tåg, buss och cyklar

Det är ganska få kilometer till Trevisos flygplats - officiellt Aeroporto di Treviso Antonio Canova (flygplatskod TSF) - det är heller inte långt till flygplatsen vid Venedig som har direktförbindelse till Sverige.

Ciclabilità - alltså cykelvänligt - är också något som legat på kommunens agenda, och därför har Treviso ett bike-sharing-system varifrån du kan hyra en cykel och således ta dig runt i staden. Det finns dessutom en tågstation i staden, vilken betjänas av den italienska järnvägen, medan stadens bussällskap heter ACTT vars tidtabeller hittar du här: www.actt.it (även länk på enkelska).

Många av våra resenärer väljer dock att boka en hybil som används under semestern i Italien. Men en bil till förfogande är det inte bara enkelt att ta runt till regionens sevärdheter, du är också mer fri till att göra spontana stopp.

Utflykter från Treviso

Trots de många attraktioner och sevärdheter i Treviso kan det varmt rekommenderas att sätta en dag av till att besöka Venedig, som ligger inom rimligt avstånd för en dagsutflykt.

I Italiens mest berömda kanalstad finns det nog att se och uppleva för att fylla en hel dag. Skönt nog bor du så nära att du har möjlighet att stanna kvar tills de flesta andra dagsturister åkt vidare. 

Treviso är också en fin utgångspunkt för äventyr inom vinets och gastronomins värld. Besök till exempel det närliggande Prosecco vindistrikt med de spännande konformade vinkullarna.

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Treviso

Populära hotell i Treviso

Italien, Norra Italien, Veneto, Treviso
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Treviso
8,8
Mycket bra
612 omdömen
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Treviso
9,0
Fantastiskt
102 omdömen
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Avstånd till centrum: ca. 3.6 km
  • Internet/Wi-Fi