Resor till Tregnago

Mitt i vindistriktet

På ett utmärkt läge mellan Gardasjön och Venedig, samt med kort avstånd till Verona, ligger Tregnano - omringat av vinfält där man producerar förstklassiga Amaroneviner.

Tregnano är en italiensk kommun med knappt 5000 invånare, som ligger i Verona-provinsen i regionen Veneto i nordöstra Italien. Namnet på staden sägs härledas till det latinska namnet för gräns, terminiacus, då detta var en gräns i det romerska imperiet. Trots sin blygsamma storlek har Tregnano en hel del sevärdheter i form av kyrkor (t.ex. Chiesa di San Martino, Chiesa di Sant'Egidio), vackra villor (t.ex. Villa Pellegrini och Villa Cavaggioni) och en borg som uppförts under tidens gång.

Tregnano ligger mitt i vindistriktet Valpolicella, där man framställer de berömda vinerna Valpolicella DOC, Amarone della Valpolicella och Recioto DOC. Det är också ett område där man framställer olivolja av hög kvalitet.

Il Palio di Sant'Egidio

Il Palio di Sant'Egidio är en festlighet som startade på 1980-talet, tog en paus under större delen av 90-talet för att sedan återupptas igen år 2004. Varje år samlas invånarna från Tregnanos fyra olika stadsdelar för att tävla i olika spel. Det är en rolig tillställning där lek blandas med allvar och man kämpar om att få ta hem den ärofyllda Palion som är dedikerad till Santo Patrono (stadens skyddspatron).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tregnago

Vad tycker gästerna om i Tregnago?

8,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner