Resor till Torri del Benaco

Historisk sjöstad

Torri del Benaco är en av de många mycket gamla och charmiga småstäder på Gardasjöns östkust som för flera hundra år sedan hörde under Veronas herradöme.

Litet med trevligt centrum

Torri del Benaco präglas av den gamla borgen, den långa sjöpromenaden och gågatan. Stämningen är lokal med fiskare som står och försöker fånga fisk vid torget Piazza Chiesa medan flera andra invånare hellere tar en kopp kaffe på något av kaféerna under borgen vid torget Piazza Calderini och småbåtshamnen. Staden har faktiskt ett fint urval av handelsliv, kaféer och uteserveringar samt diverse praktiska faciliteter som apotek, minimarket etc.

Karta över Torri del Benaco

Klicka på kartan nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i staden samt se en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.

Benacus och historiens vingsus

Staden har fått sitt namn efter Benacus som var det ursprungliga namnet för Gardasjön. Som så många andra ställen så ses Scalafamiljens kännetecken på fästningen Castello Scaligero, vilket bevisar att staden under sin storhetstid var under Veronas herradöme.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du efter det perfekta boendet i Torri del Benaco? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, lägenheter och andra boende i och runt den trevliga staden. Staden har de senaste åren blivit både inbjudande och trevlig, mer än den gamla generationen minns av den.

Planerar du en semester med storfamiljen eller en grupp vänner? Så rekommenderar vi att du överväger möjligheten att boka en stor privat villa i Italien. Förutom gott om plats kan ni här njuta av varandras sällskap, privat pool, trädgård osv.

Ange endast datum och antal personer för att se en översikt över de tillgängliga boende i din semesterperiod. Det blir nästan inte lättare att hitta det perfekta boende till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du flyga till Italien ligger Veronas flygplats närmast Torri del Benaco. Mest tillgängliga flygplats när det gäller lågprisflyg är annars Bergamos flygplats, samtidigt som du även kan flyga till Milano Malpensa eller Linate som båda ligger inom rimligt köravstånd.

I de flesta tillfälle är det lättast att komma vidare från flygplatsen till ditt bokade boende med hyrbil. En bil ger dessutom fina möjligheter för att ta på utflykter till regionens sevärdheter. En heldagstur runt Gardasjön är en trevlig utflykt som kräver bil.

Planerar du att köra själv till Gardasjön, har du en bilresa på drygt 1.600 km från södra Sverige. Under sommarmånaderna ska du dock beräkna extra restid då det ofta är mycket trafik på motorvägarna ned genom Europa.

Bilfärja till Maderno

Idag är staden mest känd för den färja som transporterar bilar från sjöns östra sida till den västra och byn Toscolano Maderno. Torri har levt upp under de senaste åren och är idag betydligt mer inbjudande än förr i tiden.

Aktiv semester runt Gardasjön

Ovanför Torri finns det flera fina stigningar som kan attrahera cykelentusiasten. Exempelvis turen upp till landsbyn Albisano som ligger direkt ovanför Torri. Väl uppe kan du njuta av utsiktspunkten Campito. I närliggande orten Costermano del Garda finns det cykeluthyrning som levererar din cykel runt omkring Gardasjön.

Norr om staden finns små grusstränder och tycker man om stavgång är Torri perfekt då vägarna ger fina möjligheter för sköna promenader.

Det finns i det hela taget flera möjligheter för att hålla en aktiv semester vid Gardasjön när du har Torri del Benaco som bas. Dessutom finns det fina golfbanor inom kort avstånd, om du får lust till en 18-håls runda.

Utflykter från Torri del Benaco

Du har en helt perfekt utgångspunkt för att utforska kulturella sevärdheter i de många idylliska städer runt Gardasjön som Riva del Garda, Malcesine och Salò. Sedan ska vi inte glömma de lite större städerna i området som exempelvis Verona samt naturområde som också är upplagda för dagsutflykter.

Önskar du att utforska regionens sevärdheter i sällskap med en lokalt känd och certificerad guide erbjuder vår samarbetspartner Viator ett stort urval av välorganiserade utflykter i Veneto.

Är du intresserade av viner ger en semester i Torri del Benaco naturligtvis också flera möjligheter för att stifta bekantskap med det spännande vindistriktet Valpolicella, där du kan få flera trevliga vinupplevelser med hem, samt kanske en flaska Amarone eller två. 

 Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Torri del Benaco

Vad tycker gästerna om i Torri del Benaco?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 41 recensioner