Resor till Susegana

Håll semester i Susegana - mitt i vindistriktet

Susegana ligger i ett naturskönt vindistrikt präglat av det närliggande slottet San Salvatore som säkrat staden en plats i Italiens historia.

Staden Susegana ligger ca. 70 km nordväst om Venedig i det spännande och sevärda vindistriktet Prosecco nära staden Conegliano.

Nära en av Norditaliens största slott

Susegana är en del av den italienska historien tack vare den adelsfamilj som bor på det närliggande slottet San Salvatore, som ligger i Collalto-området, och som än idag präglar det natursköna området. Staden i sig själv har inte så mycket att erbjuda, men det hittar man i gengäld i omgivningarna som bland annat omfattar den spännande vinvägen Strada del Prosecco och flera närliggande medeltida städer i bergen.

Karta över Susegana 

Klicka på kartan nedan för mer information om närliggande hotell och semesterboende samt avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Även i en förhållandevis liten stad som Susegana kan det vara svårt på egen hand att få ett överblick för de tillgängliga semesterboende. Därför kan du med fördel använda vår sökmaskin som du finner här på sidan. I den finner du inte några slott, men ett stort urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och runt staden. 

Ange bara datum och antal personer för att se en översikt över dem tillgängliga hotell, villor och semesterlägenheterna. Det är det enklaste sättet att hitta det bästa boende till din nästa drömsemester i Italien.

Transport

Treviso flygplats ligger närmast Susegana men det är heller inte långt till Venedig Marco Polo Flygplatsen.

För de flesta är en hyrbil det enklaste sättet att ta sig vidare från flygplatsen till det bokade boendet. Dessutom är det lättare (och en större upplevelse) att komma runt till regionens många sevärdheter när man har en hyrbil till förfogande.

Planerar du att köra från Sverige ska du räkna med en tur på minst 1.700 km från Sydsverige. Ta eventuellt en övernattning på vägen ner, för att göra resan mer behaglig. Planera även för att vägarna ner genom Europa framför allt om sommaren kan vara mycket trafikerade. 

Restauranger och butikker

Det finns ett fint utbud av matställen i stan. Merparten finner du i den södra delen av stan, då den norra präglas av industrikvarter. Det finns även en del olika affärer. 

Står du själv för matlagningen under semestern finns det ett litet urval av livsmedelsaffärer i stan. Söker du större shoppingmöjligheter kan närliggande vinstaden Conegliano rekommenderas. Trots dess storlek har denna grannstad fortfarande en trevlig "landsby-atmosfär". 

Utflykter och sevärdheter 

Susegana har utöver det närliggande i sig själv inte det helt stora att bjuda på i form av extraordinära sevärdheter. Men det finns det i närområdet. Det inkluderar bland annat den spännande och vackra vinrutten Strada del Prosecco och flera idylliska medeltidsstäder i bergen.

Det är endast 6 km till grannstaden Conegliano med dess trevliga gamla medeltidscentrum och kända borg från 1000-talet, som än idag tornar upp sig högt över stan. Via en promenad genom den gamla stadsdelen bör du lägga turen förbi det centrala torget, Piazza Cima, där man istället för som på många andra ställe i Italien möter en katedral, istället kan beskåda den stora Teatro Accademia. Det kan naturligtvis också rekommenderas att gå helt upp till den stora borgen på toppen av en kulle, där det finns en liten utställning i klocktornet.

När du bor i Susegana är det även upplagt att ta sig tid till att utforska det välkända Prosecco vindistrikt, som nästan ensamt i kraft av sina vackra vinmarker är hela resan värd. Gå dock heller inte miste om chansen för att njuta av ett glas av det mousserande Prosecco-vinet.

Prosecco vindistrikt - ett av Norditaliens välbevarade hemligheter

Sist men intee minst är det inte längre till Venedig än att man fint kan ta fram och tillbaka samma dag, och ändå hinna med flera upplevelserika timmar i världens mest romantiska kanalstad.

Lokala länkar

Venetos officiella turistsida finder du här

Castello San Salvatores hemsida finner du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Susegana