Resor till Sona

Semester mellan Gardasjön och Verona

Sona är en av många små byar som ligger i det vackra landskapet mellan Gardasjön och Verona.

Byn och inte minst området är en upplagd utgångspunkt om du vill kombinera en semester vid Gardasjön med opera i Verona. Samtidigt kan du enkelt ta på utflykt till Venedig eller det närliggande vindistriktet Valpolicella.

Motorvägen som förbinder Milano och Venedig kör igenom området vilket gör det lätt att ta sig dit om man planerar att göra lite längre utflykter under sin semester. Man kan även sitta vid de flertal små lokala restaurangerna på kvällen, där man kan vara säker på att inte träffa på många turister.

Colline Moreniche del Garda

Sona ligger mitt mellan Gardasjön och Verona, endast ca. 10 km från vardera. Man har börjat fokusera mer och mer på detta område och man har börjat marknadsföra det under namnet "Colline Moreniche del Garda".

Området sträcker sig från Castiglione delle Stiviere i söder innan Desenzano till Sommacampagna, som ligger väster om Verona. Det består av böljande kullar, små sjöar och floden Mincio, en biflod till Gardasjön. Huvudinkomsten är lantbruk, men allt fler har börjat hyra ut rum så som Bed & Breakfast, agriturismo eller lantställen som byggts om till små hotell.

Karta över Sona

Klicka på kartan här nedan för mer information om hotell och andra semesterboende runt byn och i området., samt för att se en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Letar du efter boende kring Sona? I sökmaskinen här på sidan kan du snabbt få en överblick över vårt urval av handplockade hotell, villor och andra semesterboende så som lägenheter och lantställe.

Ange endast datum och antal personer för att se en översikt över de tillgängliga semesterboende i din önskade semesterperiod. I sökresultatet kan du läsa mer om våra olika boende samt se vilken som passar dina behov bäst.

Visste du att du genom Escapeaway också har möjlighet för att hyra stora villor i Italien? Det är en upplagd möjlighet om du till exempel håller semester med hela stora familjen eller en grupp vänner.

Transport

Vill du resa med flyg till Italien är Veronas flygplats den närmaste. Dock är det heller inte långt till Bergamos flygplats och Venedigs flygplats har direktflyg från Sverige.

Läs mer om direkta flygförbindelser till Italien

Det finns bussförbindelser till Sona men många av våra resenärer väljer dock att boka en hyrbil till semestern. Med en bil till förfogande är det i de flesta tillfälle enklare att komma runt till regionens sevärdheter och en fördel när man exempelvis ska åka och handla. 

Planerar du att bila från Sverige i egen bil ska du räkna med en biltur på drygt 1.600 km. Med en övernattning på vägen eller att flera turas om att köra är detta en överkomlig resa. Framför allt i högsäsongen bör du ta höjd för att det kan förekomma mycket trafik och även köer på motorvägarna ned genom Europa.  

Tips och råd till bilsemestern till Italien 

Restauranger och shopping

Det finns i byn en handfull matställen, kiosk, bar, bank, apotek och bibliotek - i det hela taget liv och rörelse som man kan förvänta i en by av denna storlek.

Dessutom finns det flera riktigt goda restauranger i området, bl.a. flera med stjärnor i Guide Michelin, men också många lokala matställen där "mor själv" står i köket och lagar maten, tillagad på egenproducerade råvaror.

Inköpsmöjligheter i form av supermarket är begränsat men har du en bil till förfogande är det inte många minuters biltur till flera mataffärer och supermarket i de närliggande städerna.

Utflykter från Sona

I Sona är du perfekt placerad i förhållande till att ta på utflykter till de många sevärdheter omkring Gardasjön. Det kunde till exempel vara en tur till charmiga städer som Sirmione på den halvö som sticker upp vid sjöns södra sida. Nära här finner du bl.a. rester av en vacker romersk villa, Catullos Grottor.

Kör du istället till medeltidsstaden Mantova söder om Gardasjön väntar både historiska sevärdheter, matsätllen och rika möjligheter för shopping. Staden har kommit med på UNESCOs världsarvslista. 

Är det historia och kultur du är intresserad av är det naturligtvis också ett måste att besöka sevärda Verona som ligger inom kort avstånd från Sona. Stadens gamla centrum inbjuder till både storslagna sevärdheter, små gator och gränder samt bra shopping.

För barnfamiljer är det också upplagt att ta en dag med att besöka en av de närliggande nöjesparker där det finns massor av skoj för barn och barnsliga själar. 

För spännande guidade utflykter i Veneto, kan vi rekommendera dig vår samarbetspartner Viator som erbjuder ett stort urval av välorganiserade turer med lokalt kända och cerfificerade guider.

Lokala länkar

Byns offciella hemsida finner du här
Önskar du hyra en cykel kan du läsa mer här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sona