Resor till Soligo

Bo i Prosecco vindistrikt

Soligo ligger i vindistriktet Prosecco där du förutom vinproduktion av världsberömda bubblor också finner städerna Valdobbiadene och Conegliano som omger området till varsin sida.

På kanten mellan Poslätten och Proseccos vinlandskap

Vid Soligo ses övergången mellan två landskapstyper i området: Till den ena sidan ligger vindistriktet Proseccos karismatiska kullar och till den andra breder Poslätten ut sig mot storstäderna Treviso och Venedig.

Här i området finns flera landsbyar och samhälle som nästan vuxit samman. De heter nästan allihop något med Soligo, t.ex. Pieve di Soligo och Solighetto.

Områdets handelscentrum är Farra di Soligo, som ligger endast ett par kilometer från Soligo. I utkanten av området ligger ett större inköpscenter ifall man ut över de lokala handlarna önskar ett större urval.

Karta över Soligo

Klicka på kartan härunder för mer information om hotell och andra semesterbostäder i stan, avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du ett bra boende i eller runt staden Soligo? Så använd sökmaskinen här på sidan där du kan söka i vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterboende i och omkring den lilla landsbyn.

Ange endast datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterboende i den önskade perioden. På nästa steg kan du läsa detaljrika beskrivelser av de olika boende vi förmedlar.

Transport

Närmaste flygplats till Soligo är Treviso Flygplats. Det är dock heller inte långt till flygplatsen vid Venedig, som har flera direktflyg till och från Sverige och Skandinavien.

För de flesta är en hyrbil det enklaste sättet att resa runt och komma vidare från flygplatsen till sitt bokade boende. Dessutom är det lättare att komma runt omkring i regionen och se alla sevärdheter under semestern när man har en hyrbil till förfogande.

Som du kan se genom att klicka på kartan ovanför ska du räkna med minst 1.700 km, om du tänkt bila själv från södra Sverige till Soligo. Även om det för många är en överkomlig distans bör man överväga en övernattning på vägen, samtidigt som man ska ha med i beräkningen att det kan vara mycket trafik och köer ned genom Europa i högsäsongen. 

Restauranger och shopping

I själva staden finns det ett begränsat urval av matställen, men sammanlagt med restaurangerna i de andra städerna i närområdet är urvalet ganska fint.

Det ligger ett par supermarkets i utkanten av Soligo där du kan finna det mesta till det dagliga behovet under semestern.

Utflykter från Soligo

För vinentusiaster är Soligo det helt rätta resmålet. Du befinner dig precis vid Prosecco vindistriktet där det finns rika möjligheter för att fördjupa sig i vinets värld och njuta av de vackra vinmarker och vingårdar. En dag (eller flera) på La Strada del Prosecco kan varmt rekommenderas. Vinrutten genom det vackra vindistriktet bjuder på flera enastående upplevelser som det kan rekommenderas att uppleva i lugn och ro för att hinna med allt. Förutom flera vingårdar passerar du på vägen även vackra borgar och slott. 

Soligo är även en fin utgångspunkt för utflykter till områdets många charmiga medeltidsstäder, som exempelvis Valdobbiadene och Conegliano. Här kan du snabbt fördriva tiden med att promenera runt i de små, trevliga gatorna och slå dig ner på ett stämningsfullt torg. Njut av atmosfären av "det äkta Italien" och utforska eventuellt några av städernas vackra gamla byggnader och monument.

Det är inte längre till Venedig än att du lätt kan ta fram och tillbaka samma dag. Ett besök i den romantiska och världsberömda kanalstaden kan vi varmt rekommendera. Även om du besöker en av de mest besökta städerna i det norra Italien får du en minnesvärd dag av besöket, om du ser till att uppleva mer än bara stadens mest kända sevärdheter.

Vill du ha tid till att få den enastående staden helt in under huden bör du överväga en storstadssemester i Venedig.

Lokala länkar

Läs mer om La Strada del Prosecco vinrutten här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Soligo