Resor till Soave

En liten vinpärla lätt att glömma bort.

Soave ligger ca. 20 km öster om Verona i riktning mot Venedig och Adriatiska havet, och är en liten charmig landsby som är värd ett besök.

Castello Scaligero di Soave och centrum

Soave har även gett sitt namn till ett vindistrikt som framför allt är berömt för vita viner, bland annat Soave Classico. Staden är ganska liten men dess markanta profil utgörs av försvarsborgen Castello Scaligero di Soave. Borgen som härstammar från 900-talet ligger mitt i staden och är närmast ett litet samfund med sina tjocka murar och olika gårdsmiljöer. Den är öppen för allmänheten året runt (stängt för lunch mellan 12:00-15:00 ca. och stängt måndagar).

Stadens lilla gågata är mycket inbjudande och tar sin början vid den gamla byporten Porta a Verona. På gågatan finner man flera kaféer, glassbarer, vinbarer, småbutiker, en kyrka, vinhandlare, restauranger och även ett mindre supermarket precis runt hörnet. Utanför bymuren finns det goda parkeringsmöjligheter och turistinformation.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du efter det perfekta boendet i Soave? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden. 

Ange endast datum och antal personer för att se en översikt över de tillgängliga semesterboende i din semesterperiod. Det blir nästan inte enklare att hitta det perfekta boende till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du resa med flyg till Italien ligger Veronas flygplats närmast, men inom rimligt köravstånd finner du även Venedig och Bergamos flygplatser.

Soave ligger strax norr om den öst- och västgående motorvägen från Venedig till Milano som ger dig enkel och snabb tillgång till resten av regionen. Många av våra resenärer väljer att hyra en bil under semestern. Med bil blir allting enklare, inte minst att komma runt och se allt vad området erbjuder av sevärdheter, natur och städer.

Vill du bila från Sverige är resan drygt 1.600 km från södra Sverige. Tar man en övernattning på vägen ner eller turas om att köra blir turen behaglig och överkomlig. Under högsäsongen om sommaren ska du räkna med mycket trafik och en del köer.

Tips och råd för bilsemestern till Italien

Restauranger och shopping

Förutom caféer och glassbarer finns det ett fint urval av matställen i Soave. Samtidigt ska man endast köra några få km för att finna flera goda restauranger i närområdet och i grannstäderna.

I stadens mataffärer kan du köpa det mesta för det dagliga behovet. För större inköp eller om du planerar att tillaga måltider själv kan det vara en god idé att besöka ett större supermarket som finns i närområdet. Det kan också vara en stor upplevelse att göra sina inköp på en lokal marknad där du förutom goda råvaror också har chansen för att uppleva det italienska vardagslivet.

Utflykter från Soave

Bor man i Soave är möjligheterna för spännande utflykter många. För inom räckhåll finner kulturstäder som Verona, Vicenza, Padova och inte minst Venedig.

Önskar du utforska dessa och andra sevärdheter i sällskap med en lokalt känd och cerfificerad guide erbjuder vår samarbetspartner Viator ett stort urval av intressanta utflykter i Veneto-regionen.

Har man lust till en avslappnad dag på rygg i solen ligger Adriaterhavets stränder en biltur på några timmar bort. Gardasjöns vackra natur och omgivningar samt vindistriktet Valpolicella ligger båda på kort avstånd.

Ingen vistelse i Soave utan att du ska stifta bekantskap med områdets viner, kända som Soave Classico. Detta vin produceras främst på druvorna Garganega och Trebbiano och är kända för sin fylliga och rika smak med lite syra.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida finner du här

Slottets hemsida


 

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Soave

Vad tycker gästerna om i Soave?

8,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 27 recensioner