Resor till San Pietro in Cariano

San Pietro in Cariano - semester i vindistriktet

Området runt omkring den lilla charmiga byn San Pietro in Cariano präglas av Venezianska villor och böljande vinmarker.

Byn är ett utmärkt utgångsläge för de som vill utforska alla Valpolicellas ”hemligheter” då den är beläget centralt i Valpolicella.

Fridfull by omgiven av fantastisk natur

Den fantastiska naturen och sköna omgivningarna har gjort att många förmögna personer från framförallt Verona men även Venedig byggt ståtliga villor och palats på det böljande landskapet.

På senare år har även en del österrikare bosatt sig i det vackra området vilket medfört att antalet invånare har ökat. Trots det råder det ett skönt lugn och en härlig stämning i och runt omkring byn och för de som söker liv och rörelse är det endast några få kilometer in till den fascinerande staden Verona.

Karta över San Pietro in Cariano

Klicka på kartan nedan för mer information om hotell och andra semesterboende i byn och närområdet samt en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Skandinavien.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Letar du efter den perfekta semesterbostaden i San Pietro in Cariano? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga byn. 

Drömmer du om en genuin semester på landet i Italien? Så prova på och bo på någon av våra charmiga och noga utvalda agriturismo i Italien

Ange endast datum och antal personer för att se en översikt över tillgängliga boende i din önskade semesterperiod. Det blir nästan inte enklare att hitta det perfekta boende till din nästa semester i Italien.

Transport

Vill du flyga på semester är Veronas flygplats den närmaste i förhållande till San Pietro in Cariano. Inom rimligt köravstånd finner du också Bergamos flygplats som officiellt heter Aeroporto Orio al Serio. Denna betjänas av flera lågprisflygbolag - bland dessa även Ryanair. 

Trots offentliga transportmedel väljer många av våra resenärer att boka en hyrbil till semestern. En bil gör det i flera tillfälle lättare att komma runt till regionens många sevärdheter och är en fördel om man exempelvis vill åka och handa.

Läs mer om bilhyra i Italien

Planerar du att bila hemifrån Sverige ska du räkna med en biltur på drygt 1.600 km från södra Sverige. Med en övernattning på vägen blir körturen behagligare. Under sommaren bör du dock räkna med att det förekommer mycket trafik på turen ner genom Europa.

Tips och råd till bilsemestern i Italien 

Restauranger och shopping

Både i själva San Pietro in Cariano och i det närliggande område finns det åtskilliga restauranger, caféer och pizzerior. En resa till denna del av Italien är också en unik chans att fördjupa sig i den lokala kulinariska traditionen som bjuder på flera spännande och inte minst välsmakande rätter.

Det är dessutom få minuters bilkörning till flera supermarkets där du kan få det mesta för det dagliga behovet om du valt att semestra i hus eller lägenhet.

Utflykter från San Pietro in Cariano

Har de gastronomiska upplevelser hög prioritet för dig bör du ta chansen att ta på upptäcktsfärd i det berömda vindistriktet Valpolicella. Du kan till exempel följa vinrutten Strada del vino Valpolicella, som för dig runt genom vackra vinmarker och medeltidsbyar.

Du bor heller inte långt från intressanta och sevärda staden Verona där du finner flera intressanta kulturella sevärdigheter och fina möjligheter för shopping. Här kan du till exempel om sommaren uppleva världens största opera i Veronas arena, som är en gammal romersk amfiteater.

Sist men inte minst är det nära till Italiens största sjö, Gardasjön som bjuder på vackert landskap och små charmiga städer. Reser du med barn är en utflykt till en av de närliggande nöjesparker en höjdare som kommer skapa stor glädje hos de små.

Lokala länkar

Den officiella hemsidan för Valpolicella-vinrutt finner du här

Byns officiella turistsidan finner du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Pietro in Cariano