Resor till San Giorgio di Valpolicella

Semester nära Verona och Gardasjön

San Giorgio di Valpolicella ligger i en smörhåla mellan Verona och Gardasjön, med fin utsikt över vinområdet Valpolicella och floden Adige.

Denna smörhåla befinner sig dock inte i ett hål, utan på en kulle på 375 meters höjd, varifrån du har en vacker utsikt över vindistriktet Valpolicella och floden Adige. Staden kallas också ibland för San Giorgio Ingannapoltron.

Stadens stolthet

Den lilla landsortens stolthet är områdets första kristna kyrka från år 712 - La Pieve di San Giorgio di Valpolicella. Denna treskepps-kyrka, som är byggd i den lokala kalkstenen, är utformad i romansk byggstil och innehar några praktexemplar på freskomålningar, framförallt avbildningarna av helgonen på seglen.

Läs mer om kyrkan här.

Bakom kyrkan hittar du vandringsrutten Sentiero della Salute, som går genom skogem, är 2,7 kilometer lång och tar knappt en timme fram och tillbaka De finns många andra vandringsleder i området, som snirklar sig mellan Valpolicellas vinranker. 

Konserter och stadsfester

I den lilla staden (ca. 400 invånare) tar ibland konserter och stadsfester plats, t.ex. den årligen återkommande allhelgonafesten den andras söndagen i november - La Festa de la Fa'e. 

Karta över San Giorgio di Valpolicella

Genom att klicka på kartan över San Giorgio di Valpolicella här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i San Giorgio di Valpolicella? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden.

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. 

Transport

Vill du flyga till Italien, är Verona flygplats den som ligger närmast San Giorgio di Valpolicella. Inom rimligt avstånd ligger dock också Bergamo flygplats och Venedig flygplats. 

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Det är att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Läs mer om att hyra bil i Italien här

Planerar du att köra hela vägen från Sverige, ska du räkna med en tur på cirka 1600 km från mellersta Sverige. Ha dock med i planeringen att det ofta är mycket trafik på vägarna genom Europa under högsäsongen.

Goda råd till kör-själv-semestern till Italien hittar du här.

Restauranger och shopping

Det finns en handfull restauranger i San Giorgio di Valpolicella. Du bör dock också utnyttja möjligheten för att utforska de övriga kulinariska upplevelserna i regionen, som är känd för en hög koncentration av restauranger av hög klass. 

Det finns ingen supermarknad i själva staden, så ska du laga din egen mat, är det en fördel att ha en bil till dit förfogande för att kunna handla in mat i grannstäderna. 

Utflykter från San Giorgio di Valpolicella

För vinälskare ligger San Giorgio di Valpolicella helt idealt. Ett exempel är att det väntar dig många härliga upplevelser om du följer Valpolicella-vinturen, som tar dig genom landskap avvackra vinmarker i dalar och på kullar. Under tiden passerar du åtskillga charmiga medeltidsstäder.

Du bor också nära många av sevärdheterna runt Gardasjön. Utöver de många trevliga småstäderna som kantar sjön, kanske nöjesparkerna kan vara intressanta för dig som reser med barn. På Gardaland, som endast ligger 14 km bort, kan barn och barnsliga själar till exempel får många timmar att passera i alla attraktioner. 

En utflykt till verona, som ligger cirka 15 km bort, kan rekommenderas som en motvikt till det stilla landsortslivet. Utöver vackra sevärdheter ligger det många butiker i den gamla stadskärnan, som eventuellt kan stilla shoppingsuget. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Giorgio di Valpolicella