Resor till San Biagio di Callalta

Spendera semestern i San Biagio di Callalta och upplev Veneto

Läget på Po-slätten med bergen längre norrut ger San Biagio di Callalta ett läge med en vacker profil i bakgrunden.

Det är på tal om en mindre stad med en huvudgata som är ganska trafikerad, då den leder trafikströmmen mot Treviso. Det bor cirka 13000 människor i staden och man hittar därför de basala nödvändigheterna som t.ex. en köpman, en bar och så vidare.

San Biagio di Callalta ligger bra placerat som en bas för utforskning av städer, natur och sevärdheter i Veneto.

Karta över San Biagio di CallaltaPå jakt efter hotell, villa eller semesterlägenhet?

I sökmaskinen här på sidan hittar du alltid ett brett urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter. Finns det för tillfället lediga semesterbostäder i San Biagio di Callalta är det också här du hittar dem. Vi sätter ära i att använda vår expertis i Italien till att erbjuda våra resenärer allt från hemtrevliga B&B och stadshotell, till självständiga villor, stämningsfulla vingårdar och moderna semestercenter. Ange endast datum och antal personer för att för en överblick över ledig inkvartering under din valda period. Det blir nästan inte enklare att hitta den perfekta semesterbostaden till din nästa resa i Italien.

Transport

Närmsta flygplats till San Biagio di Callalta är Trevisos flygplats Canova. Det är därför inte heller långt till flygplatsen vid Venedig. Det avgår en buss från Treviso flygplats till tågstationen i själva Treviso, varifrån tåget kör till San Biagio di Callalta. Bortsätt från att ta taxi, är en hyrbil det lättaste sättet att komma vidare från flygplatsen till semesterbostaden. Dessutom är det med en hyrbil lättare att komma ut och se regionens alla sevärdheter i löpet av semestern. >>> Information om bilhyra på Trevisos flygplats Canova Planerar du att köra hela vägen från Sverige, ska du räkna med en tur på omkring 1600 km. Det är ett överkomligt avstånd för de flesta, framförallt om man är flera om att köra, eller tar en övernattning längs vägen. Observera dock att vägarna genom Europa kan vara tungt trafikerade under högsäsongen.

Restauranger och shopping

Framförallt längs den trafikerade huvudgatan, Via Postumia Centro, ligger olika restauranger - både enkla pizzerior och bra restauranger. Likaså är det också längs denna gata du hittar tankstationer, bank och en mindre köpman.

Utflykter från San Biagio di Callalta

Bortsätt från stadens vackra gamla kyrka finns der inte så mycket att se i själva San Biagio di Callalta. I gengäld befinner du dig vid en bra utgångspunkt för att åka på ytflykt till många intressanta sevärdheter i denna del av Italien. Självklart är det perfekt att åka in till provinshuvudstaden Treviso. Här finns en värld av kulturhistoriska sevärdheter i form av vackra byggnader och charmiga torg som t.ex. Palazzo dei Trecento och Pizza dei Signori. Stadens kanaler bidrar dessutom till att skapa en unik atmosfär, som leder tankarna till Venedig. Och på tal om Venedig är det en stad som man nästan måste besöka när man befinner sig i närheten. Det tar knappt en timme med tåg från San Biagio di Callalta, och du kommer direkt in i denna enastående kanalstad. Tåget är att föredra framför bilen för att komma till venedig. Du kan spendera timmar i Venedig med att utforska stadens gator (kanaler) och torg. Då du dessutom bor förhållandevis nära, har du också möjligheten att stanna lite längre på kvällen och känna på stämningen efter att den större delen av dagsturisterna åkt hem igen.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Biagio di Callalta