Resor till Refrontolo

Refrontolo - semester i hjärtat av vinområdet Prosecco

Refrontolo är en liten stad belägen mitt i det spännande Prosecco vinområdet mellan städerna Conegliano och Valdobbiadene.

Refrontolo har i sig själv inte så mycket att erbjuda, men den lilla vattenkvarnen Il Molinetto della Croda som ligger ca. 2 km från staden är absolut värt ett besök, och naturen í området är fantastisk.

Staden är en perfekt utgångspunkt för spännande utflykter i omgivningen, som självklart är präglad av vinproduktionen, men det är inte heller långt till städerna Verona och Venedig. Därtill kommer alla de små kulturstäderna, som ligger i ett pärlband i hela Venetoregionen.

Är du intresserad av arkitektur, finns det en hel del vackra villor i området, av vilka flera är ritade av Palladio.

Från Refrontolo tar det ca. 15 min. att kära till staden Cogneliano, där det finns tågförbindelse till Venedig minst en gång i timmen, och som också ligger nära motorvägen.

Karta över Refrontolo

Genom att klicka på kartan över Refrontolo här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Refrontolo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över tillgängliga semesterbostäder under din valda period - sedan kan du boka din bostad direkt här på sidan. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sicilien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Den flygplats som ligger närmast Refrontolo är Treviso flygplats (45 km). Det är därutöver också relativt kort avstånd till flygplatsen i Venedig. Många väljer att hyra bil på flygplatsen för att lättare komma fram till semesterbostaden. Dessutom är du mer fri under loppet av din semester om du har en bil till dit förfogande. Information om bilhyra på Treviso flygplats Planerar du istället att köra hit från Sverige, ska du räkna med en tur på cirka 1600 km från mellersta Sverige. Det är ett överkomligt avstånd för de flesta, men beräkna dock att vägarna ner genom Europa ofta är tungt trafikerade under sommarmånaderna. Tips inför kör-själv-semestern

Restauranger och shopping

Det liggen en handfull restauranger omedelbart runt staden. Regionen är utöver de berömda vinerna i det hela taget också känd för att bjuda på en semester med stora upplevelser inom italiensk gastronomi. Det är få minuters bilfärd till närmsta supermercato där du kan handla in matvaror och dagligvaror som du kan tänkas behöva under semestern.

Utflykter från Refrontolo

När du har din bas i Refrontolo, är det en perfekt möjlighet att utforska det berömda vinområdet Prosecco. I det vackra vinlandskapet, mellan bergen och havet, finns det många vingårdar att besöka och få en guidad rundtur på ägorna - samt naturligtvis smaka på en massa goda viner. Du kan eventuellt välja att följa "Strada del Prosecco" - en officiel vinrutt genom en av Italiens många okända pärlor.

Läs mer om att åka på vinsemester i Italien här.

På din tur runt i regionen, kommer du också snabbt att upptäcka att restaurangerna ligger tätt, och du kan se fram emot många kulinariska upplevelser.

Är det vackra landskap du söker, är det inte heller långt till de bildsköna Dolomiterna. I detta bergsområde norr om Rofrontolo finns en massa möjligheter till att åka iväg på vackra vandrings- eller cykelturer (eller skidsemestrar på vintern).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Refrontolo