Resor till Quarto d'Altino

Semester i Quarto d'Altino nära Venedig

Staden Quarto d'Altino ligger i natursköna omgivningar, bara 10 km från Treviso och Venedigs flygplats och bara 20 km från själva centrum av Venedig, som nås på 20 minuter med tåg.

Staden är en perfekt utgångspunkt för utflykter i regionen Veneto, som utöver själva Venedig också kan omfatta båtturer på Silefloden till lagunens alla öar, eller en tur upp i de närliggande vinbergen till städer som Conegliano (30 km) och Valdobbiadene (35 km) vilka förbinder den berömda vinrutten Strada del Prosecco.

Från Quarto d'Altino är det inte heller långt till Venetos många berömda stränder, om du längtar till ett dopp i sommarvärmen.

Quarto d'Altino är lätt att komma till och från, då den ligger i direkt närhet till motorvägen som går mellan Venedig och Trieste.

Karta över Quarto d'Altino

Genom att klicka på kartan över Quarto d'Altino här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.

Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du en semesterbostad i Quarto d'Altino? Närheten till ett av Italiens mest populära utflyktsmål, Venedig, betyder att det finns ett förhållandevis stort utbud av semesterbostäder i staden. Använder du sökmaskinen här på sidan, kan du lätt söka bland vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter. Du behöver endast ange datum och antal personer, för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna i din valda semesterperiod. De blir inte lättare att hitta den perfekta semesterbostaden till din kommande drömsemester.

Transport

Stadens järnvägsstation ligger på linjen mellan Venedig och Trieste med avgångar ungefär varje halvtimme i båda riktningar. Har du bil, är det inte långt till motorvägspåfarten och snabba vägförbindelser till resten av Veneto-regionen.

Närmsta flygplats till Quarto d'Altino är Venedigs flygplats Marco Polo. Det är dock inte mycket längre till flygplatsen vid Treviso.

För de flesta är en hyrbil det enklaste sättet att komma vidare från flygplatsen till sitt bokade semesterboende. En semester med hyrbil är dessutom en chans för att uppleva flera av regionens många sevärdheter utan att bekymra sig om vänta på bussar och tåg.

 Läs mer om bilhyra på Venedigs flygplats här

Planerar du att köra till Quarto d'Altino från Sverige, ska du räkna med en tur på cirka 1700 km från mellersta Sverige. Med en övernattning under vägen är detta en rätt överkomlig sträcka för de flesta. Var dock uppmärksam på, att trafiken ner genom Europa, framför allt under sommaren, kan vara tät.

Restauranger och shopping

Det ligger åtskilliga restauranger runt om i Quarto d'Altino, inklusive små traditionella restauranger och pizzerior. Till dessert kan du eventuellt ta vägen förbi den populära gelaterian på Via Roma och njuta av det stora urvalet av läcker italiensk glass. Det finns också ett förnuftigt urval av små supermercati i staden - däribland ett apotek.

Utflykter från Quarto d'Altino

Stadens läge, endast 16 km från Venedig, gör att det är väldigt enkelt att åka på utflykt till denna romantiska kanalstaden. Trots att turistmängden kan vara intensiv, är det en av de städer som du måste uppleva i denna delen av Italien. Då du bor så pass nära inpå, har du dessutom bättre möjlighet för att uppleva staden i de mindre stressiga timmarna på morgonen och kvällen, då de flesta turister inte hunnit komma till/åka från staden än.

Du kan spendera många timmar på att utforska Venedigs vackra torg och de små gatorna som gömmer sig bortom de populära turistfällorna. Här är det lätt att känna som man kommit tillbaka till en svunnen tid.

Goda råd då du ska till Venedig

Om du reser med barn, kommer en tur till det närliggande vattenlandet Aqualandia, ett av Europas största, helt säkert vara uppskattat. Det enorma parkområdet rymmer tillräcklig underhållning för att tillfredsställa även de mest kräsna vattendjuren - både stora och små. Dessutom finns det också olika aktiviteter inom wellness och sport.

Är det ett dopp i det blå som det är behov av i sommarvärmen, är det som tidigare nämnt, inte heller långt från Quarto d'Altino till flera härliga badstränder längs Adriatiska havet.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Quarto d'Altino

Vad tycker gästerna om i Quarto d'Altino?

7,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 13 recensioner