Resor till Preganziol

Spendera semestern i Preganziol - en trevlig norditaliensk provinsstad

Staden Preganziol är i sig själv inte den största turistattraktionen i Italien. Som resenär har du dock möjlighet att njuta av en lugn och trevlig stämning i denna norditalienska provinsstaden.

Som många andra vackra städer runt omkring Treviso är livet är primärt baserat på produktion, inte på egentliga servicehändelser. 

Preganziol, som har cirka 16000 invånare, ligger cirka 4 km söder om Treviso och 23 km norr om Venedig, längs Il Terraglio. Il Terraglio var ursprungligen en kanal, men Napoleon bygde sedermera om den till en väg, med föremålet att sammankoppla de två städerna. 

Härliga kulturstäder

Längs Il Terraglio kan man fortfarande beundra imponerande adelsvillor på båda sidor av vägen. När Stendahl beskrev sin resa genom Italien var han ytterst imponerad av deras rikedom och präktiga arkitektur. Enda skillnaden mellan då och nu är de existerande transportmedlen. Vill du inte köra, är det också möjligt att nyjjta tågbanan, som förbinder Preganziol med många av regionen Venetos härliga kulturstäder: medeltidsstaden Treviso med dess stadsmur från 1500-talet är nämligen endast en av många - besök gärna också Venedig och dess kanaler, Conegliano, Vicenza, Verona, Padova och många fler...

Karta över Preganziol

Genom att klicka på kartan över Preganziol här nedan får du tillgång till mer information om området, och du kan också se var våra olika semesterlägenheter, hotell och villor ligger. Du hittar också avstånd till olika sevärdheter, andra städer i närheten, samt till olika städer i Skandinaven.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Preganziol? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden.

Kanske ska du iväg med hela tjocka släkten, eller en stor grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en stor villa till minst 20 personer, där inkvartering och omgivningar är i särklass.

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. 

Transport

Vill du flyga till Italien, är Treviso flygplats den som ligger närmast Preganziol. Inom rimligt avstånd ligger dock också Venedig flygplats, som beroende på säsong, har direkta flyg från Sverige och Danmark. 

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Det är att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Läs mer om att hyra bil på Treviso flygplats här

Planerar du att köra hela vägen från Sverige, ska du avverka en tur på cirka 1800 km (från mellersta Sverige). Ha med i planeringen att det på sommaren kan vara mycket trafik på de europeiska vägarna. 

Restauranger och shopping

Trots sin förhållandevis lilla storlek, finns det ett förnuftigt urval av restauranger i Preganziol. Till dessert kan det rekommenderas att ta vägen förbi gelaterian på Via Schiavonia och njuta av det stora utbudet av glass.

Lite längre ner längs samma gata, hittar du bland annat en supermarknad där du kan köpa det mesta till det dagliga behovet - staden har dessutom ett apotek.

Utflykter från Preganziol

Du bor bara några få kilometer från flera av norra Italiens intressanta kulturstäder. Närmast ligger Treviso, där du kan spendera lång tid endast med att strosa runt bland det vackra palatsen och gröna områdena.

En av Italiens största attraktioner, Venedig, ligger likaså inom relativt kort avstånd och kan varmt rekommenderas som utflyktmål. Trots sin stora popularitet, finns det fortfarande måmga möjligheter för att uppleva denna berömda kanalstads helt speciella atmosfär genom att söka sig in på de mer stilla sidogatorna och gränder. Då du bor nära, har du dessutom chansen för att eventuellt stanna i staden om kvällen då staden ändrar skepnad efter alla dagsturister åkt iväg.

Önskar du att utforska regionens alla sevärdheter i sällskap med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samrbetspartner Viator ett brett urval av välorganiserade utflykter i Veneto

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här.

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Preganziol

Vad tycker gästerna om i Preganziol?

7,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner