Resor till Porto Santa Margherita

Porto Santa Margherita är en modernare semesterort, som ligger utmed Adriatiska havskusten. I staden finns en olympisk pool, restauranger, pizzerior och åtskilliga butiker.

Porto Santa Margherita hör till den mycket charmiga stden Caorle, som ligger endast 2 km bort. Själva semesterorten är en riktig hamnstad med en kapacitet på upp till 800 lustbåtar.

Det var också för at tillgodose efterfrågan på hamnplatser, som Porto Santa Margherita ursprungligen grundades på det tidiga 1960-taöet. Lustbåtshamnen gav dock snabbt en snabb grund för att en semesterort skulle växa till sig, med butiker, restaranger och hotell.

Aktiviteter för alla

Idag finns här alla tänkbara faciliteter för seglingsentusiaster samt möjlighet för att utöva många andra sportgrenar. På huvudgatan "Corso Genova" hittar man både butiker, spelarkader och restauranger.

Därtill kommer naturligtvis den 15 km långa stranden som sträcker till från Caorle till Altanea. Här erbjuds mycket mer än bara sol och bad, som t.ex. ett stort utbud av barnaktiviteter, beachvolleyboll-banor, surfkurser och mycket mer.

Karta över Porto Santa MargheritaFöredrar du hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den bästa semesterbstaden i Porto Santa Margherita? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt stora urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga semesterorten.

Ange bara datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna i din valda period. Det blir inte enklare att hitta ett boende till din kommande drömsemester.

Transport

Närmsta flygplats till Porto Santa Margherita är Treviso flygplats. Det är dock inte heller kångt till flygplatsen vid Venedig (71 km), som har direkta flygförbindelser med Danmark - och ibland också med Sverige beroende på säsong.

För de flesta är en hyrbil det lättaste sättet att ta sig vidare från flygplatsen till semesterbostaden. Dessutom är det med en hyrbil lättare att ta sig runt till regionens alla sevärdheter under loppet av semestern.

Planerar du att köra hela sträckan från Sverige, ska du räkna med en tur på cirka 1700 km. Med en övernattning längs vägen är det en sträcka som de flesta klarar av. Observera dock att trafiken på Europas vägar under sommaren kan vara rätt intensiv. 

>>> Få fler tips inför en kör-själv-semester till Italien här.

Restauranger och shopping

Det ligger många restauranger, barer och pizzerior i Porto Santa Margherita. Saknar du variation, hittar du därutöver många trevliga restauranger i den gamla delen av staden Caorle.

Det finns olika inköpsmöjligheter i staden, bland annat en liten supermarknad och ett apotek.

Utflykter från Porto Santa Margherita

Utöver de många aktiviteterna, restaurangerna och shoppingmöjligheterna finns det inte så många sevärdheter i staden. I gengäld är närliggande Caorle mycket charmigt och har en mer historisk atmosfär, om du vill strosa runt i smala gränder och njuta av stämningen på de små torgen. Ta till exempel vägen förbi katedralen från 1100-talet, men det ovanliga klocktornet. De är en behaglig promenad längs vattnet från Porto Santa Margherita till Caorle. Har du en bil till ditt förfogande, öppnar det naturligtvis upp för många möjligheter till dagsutflykter - både till platser i närheten, men också längre bort. Treviso ligger ca 49 kilometer bort, och är en vacker stad att gå på upptäcktsfärd i. Här i staden föddes Tiramisùn, och du bör också uppleva det vackra huvudtorget Piazza dei Signori som ligger i centrum av den historiska kärnan. Här hittar du flera gamla byggnader och kanalerna, som korsar staden och bidrar till den unika stämningen. Har du barn med dig på semestern, kan en tur till det spännande Sea Life Akvarium vid Lido di Jesolo varmt rekommenderas. Här kommer du nära havets fascinerande skapelser, och det finns dessutom ett lekområde för barn.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Porto Santa Margherita

Vad tycker gästerna om i Porto Santa Margherita?

7,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 22 recensioner