Resor till Ponzano Veneto

Ett av de största italienska modehusen och mest kända klädmärkena i världen, United Colors of Benetton, har deras huvudsäte i Ponzano Veneto. Därutöver är Ponzano dock inte en stad som väcker uppmärksamhet i världen. Staden ligger omkring 6 kilometer från Treviso och 30 kilometer från Venedig, som i gengäld hör till Norditaliens mest kända destinationer.

En resa till Ponzano är också först och främst en möjlighet att få bo i en del av Italien med en massa spännande utflyktsmål inom nära avstånd. Helt utan sevärdheter är själva Ponzano dock inte. I och omkring staden ligger bland annat ett dussintal venetianska villor och palats som samtliga stammar från perioden mellan 1500- och 1700-talet.

Även om det kanske bara märks i vissa delar av staden så har Ponzano en lång historia. De äldsta dokumenten där Ponzano står nämnt stammar från Medeltiden. Det fanns dock troligtvis bebyggelse här under antiken eftersom den romerska vägen Via Postumia mellan Genua och Aquileia gick genom just detta område.

Romantiska kanalstäder och vingårdar

Som bas för en semester så har Ponzano i princip allt du kan tänkas behöva. Här finns en handfull matställen och supermarkets. Båda delar finns det dessutom åtskilliga av i de andra småstäderna i området. Många av dessa småstäder har med tiden närmast vuxit samman så om det inte var för stadsskyltarna hade det varit lite svårt att se var de olika städerna börjar och slutar.

Det går åtskilliga busslinjer genom Ponzano som du till exempel kan ta in till Treviso, grannstaden som även är känd som "Lilla Venedig". Staden är ett trevligt utflyktsmål som mycket väl kan besöka flera gånger under din resa till Ponzano. I Treviso finns flera intressanta sevärdheter som det är värt att lägga tid på så som den vackra katedralen till exempel. I den gamla stadskärnan, Buranelli, kan du tillbringa mycket tid med att flanera runt på de smala gatorna och njuta av stämningen på de vackra torgen och platserna.

Reser du till Ponzano Veneto så har du naturligtvis också en perfekt möjlighet att göra en dagsutflykt till Venedig. Eftersom du bor förhållandevis nära kan du ta dig gott om tid att utforska denna unika kanalstad, det är den väl värd.

Utöver dessa populära utflyktsmål kan det också rekommenderas att besöka några av områdets mer okända pärlor. Hyr du en bil så kan du med din utgångspunkt i Ponzano åka på upptäcktsfärd till många trevliga småstäder, byar och vingårdar som ligger utspridda i Veneto-regionen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ponzano Veneto