Resor till Peschiera del Garda

Barnens favorit vid Gardasjön är utan tvekan Peschiera del Garda och det beror naturligtvis på att Italiens största nöjespark "Gardaland" ligger just här. Även själva staden och dess centrum är värt ett besök eftersom där råder en härlig semesterstämning. Boka din resa till Peschiera del Garda med Escapeaway i dag!

Peschiera del Garda ligger vid den södra änden av Gardasjön knappa 30 kilometer väster om Verona. Peschiera, som har knappa 8 500 invånare är framför allt känd för sin gamla stadsdel av vilken en stor del ligger ute i floden Mincio, fördelad på några små öar som är avskilda av vallgravsliknande kanaler. Det är kanske lite färre egentliga sevärdheter här än i en del av de mer kända städerna omkring Gardasjön, men hamn- och kanalområdet är ytterst charmerande och ger Peschiera en unik atmosfär.

Peschiera, som är den västligast belägna staden i Veneto-regionen ger dig dessutom en idealisk utgångspunkt för att både utforska de många charmiga städerna runt Gardasjön och för att åka på utflykter till några av Italiens mest berömda resmål, häribland Verona och Venedig. Har du barn med på semestern tar ni er även lätt till Gardaland, Italiens största nöjespark, som bara ligger några få minuters körning från Peschiera.

Välkommen till Gardasjön med Escapeaway, vi är specialister på resor till Peschiera del Garda där du bor på handplockade hotell under din resa. Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Peschiera del Garda som passar dig och dina semesterplaner. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter exempelvis till Bergamo flygplats från alla flygbolag och kombinera dem med våra utvalda hotell i Peschiera del Garda, enbart de som fått fina omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

Gardasjöns sydliga pärla

Börja din semester med att bara gå en tur runt i Peschiera för att känna in stämningen i den gamla stadsdelens smala, slingrande gator. I dag kommer de flesta hit för att gå på upptäcktsfärd bland de många små butikerna och trevliga trottoarserveringarna, men historiskt sett etablerades denna befästa stadsdel först och främst som ett försvar för regionen. Ända sedan romartiden och fram till Första världskriget hade Peschiera en viktig strategisk betydelse på grund av sitt läge vid Gardasjöns utlopp. De höga kanalmurarna byggdes emellertid först på 1500-talet då staden blev en del av den venetiska republiken. När fransmännen intog staden 1801 byggdes försvarsanläggningarna på ytterligare och Peschiera blev därefter en viktig bricka i kontrollen av norra Italien under Napoleonkrigen. Den befästa stadsdelen upptogs 2017 på UNESCOs världsarvslista. 

När du går runt i hjärtat av den gamla staden befinner du dig aldrig långt från vattnet. Det är emellertid enbart från fågelperspektiv som man riktigt kan se befästningens nästan femstjärniga form. Reser du till Peschiera i augusti, kan du på nära håll få uppleva den traditionsrika Palio delle Mura, som är en kappsegling på kanalerna. Tävlingen som försiggår mellan gammaldags gondolliknande träbåtar ackompanjeras av konserter och ett stort fyrverkeri.

Stränder och cykelstigar

Det finns flera bra stränder (med grus och småsten) vid Peschiera och längre ut mot Sirmione där du kan koppla av på en liggstol med en bra bok eller ta ett uppfriskande dopp i det klara vattnet. Om det inte är för varmt kan det även rekommenderas att hyra en cykel och köra en tur längs Mincio-floden till Mantova. Längs vägen kommer du bland annat passera Borghetto di Valeggio sul Mincio, en stor uppdämning av floden från slutet av 1300-talet. Du passerar dessutom flera trevliga restauranger och utomhusserveringar på din tur längs floden. Rutten som leder in i Parco del Mincio är ca 45 kilometer lång och bilfri. Har du inte energi nog att cykla tillbaka kan du ta tåget. 

På det hela taget är Peschiera ett bra val för en semester vid Gardasjön om du lätt vill kunna ta dig runt och se dig omkring. Som en av få städer vid sjön har Peschiera både färjehamn, tågstation, bussar och ett kort avstånd till motorvägen A4, som förbinder Milano och Venedig. Du får absolut inte missa att göra en båttur på sjön för att besöka någon av de måleriska städerna längs sjöns stränder. Har du gott om tid kan det verkligen rekommenderas att avsätta en hel dag på att besöka Verona. Det är smidigt och lätt eftersom du kan ta tåget dit på kort tid och på så sätt slippa leta efter parkeringsplats. I Verona kan du fördjupa dig i historiska sevärdheter eller gå på upptäcktsfärd i eleganta butiker, men inte minst utnyttja det stora utbudet av restauranger till nya kulinariska upplevelser.

>> Läs även om resor till Sirmione
>> Läs allt om resor til Norditalien här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Peschiera del Garda

Populära hotell i Peschiera del Garda

Italien, Norra Italien, Veneto, Peschiera del Garda
9,3
Fantastiskt
422 omdömen
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Närmaste golfklubb: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Veneto, Peschiera del Garda
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Veneto, Peschiera del Garda
8,7
Mycket bra
4289 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 1.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Peschiera del Garda?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 38 recensioner