Resor till Pescantina

Pescantina ligger vid floden Adige cirka halvvägs mellan Gardasjön och Verona. Det är i höh grad floden, som är Italiens näst längsta, som har präglat Pescantinas historiska utveckling. Staden var under århundraden en av de viktigaste knutpunkterna för sjöfarten på Adige och hade under denna period sin blomstringstid.

Reser du til Pescantina nu i våra dagar så kan du uppleva den breda floden på nära håll. Det har nämligen blivit populärt att färdas på floden och lokala företag erbjuder turer med kanot, kajak eller med gummibåtar (rafting) med guide, eventuellt i kombination med en cykeltur. Detta ger goda möjligheter till en rolig och aktiv upplevelse med hela familjen eller med vännerna under semestern. Det är dessutom ganska intressant att städer och landskap från vattnet.

På det hela taget ger en resa till Pescantina dig en bra utgångspunkt för att utforska mer av regionen. Det är bara omkring 12 kilometer in till centrum av Verona, som du kanske känner till från den tragiska kärlekshistorian om Romeo och Julia. Denna charmerande storstad har emellertid även mycket annat att bjuda på med allt från historiska sevärdheter, som inkluderar den berömda amfiteatern som idag används för operaföreställningar, till ett rikt utbud av restauranger med en stolt tradition av kreativitet och elegans.

Nöjesparker eller vingårdar?

Kör du istället i motsatt riktning är det lika långt (eller kort) till Lazise på Gardasjöns östra bredd. Har du rest hit på sommarsemester så kan du slå dig ner på någon av stränderna och njuta av uppfriskande dopp i sjön. Har du mindre barn med på resan så kommer det säkert även vara populärt att ta vägen förbi vattenlandet Caneva World eller den stora nöjesparken Gardaland.

Pescantina är också ett bra val om du reser till Norditalien för att utforska det lokala kökets härligheter och inte minst de goda vinerna som denna region är så känd för. Pescantina ligger nämligen i det berömda vindistriktet Valpolicella var ifrån bland annat de kraftiga Amaronevinerna kommer. Du kan utan problem tillbringa hela resan med att besöka vingårdar och trevliga små städer med familjedrivna restauranger. Med andra ord väntar dig här de perfekta förutsättningarna för en riktig livsnjutarsemester, om det är vad du söker.

Även om Pescantina inte är någon stor stad så hittar du här en dryg handfull av matställen en supermarket där du kan få de flesta förnödenheterna till resan. Det är dessutom bara ett par kilometer till grannstaden Bussolengo på den andra sidan av floden och där du har ännu fler restauranger och butiker att välja mellan.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pescantina