Resor till Negrar

Negrar - staden med vin och marmor

Negrar är en liten stad med omkring 16.000 invånare som ligger i det vackra och världsberömda vindistriktet Valpolicella.

Negrar ligger norr om Verona och öster om Gardasjön. Här finns ett litet urval av butiker, ett bageri, några kaféer och en bank. Staden är dessutom mycket aktiv och lockar årligt många besökande tack vare stadens högklassiga sjukhus.

Marmor och vin

 Negrar utgör en av totalt sju kommuner i Valpolicella. Övriga kommuner är Pescantina, San Pietro in Cariano, Marano, Fumane, Sant’Ambrogio och Sant’Anna d’Alfaedo. Området kring Negrar och Valpolicella har sedan urminnes tider varit känt för marmorbrytning och vinproduktion.

 ”Valpolicella” är ett begrepp som uppstod under 1100-talet då två dalgångar kämpade för självständighet. Ordet härstammar från latin och uttrycket för ”valley of cellars” (dalen med vinkällare). Idag är Valpolicellas ekonomi starkt baserad på vinproduktion av framför allt Amarone och Recioto. De vanligaste druvorna från Valpolicella är Corvina, Veronese, Rondinella och Molinara.

Karta över Negrar 

Klicka på kartan nedan för mer information om hotell och andra semesterbostäder i stan samt se en översikt över avstånd till flygplatser och städer i Nordeuropa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Söker du efter det perfekta hotellet, vingården eller semesterlägenheten i Negrar med omnejd? I sökmaskinen här på sidan finner du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga staden. 

Ange endast datum och antal personer för att se en översikt över de tillgängliga semesterboende i din semesterperiod. Det blir nästan inte lättare att hitta det perfekta boende till din nästa drömsemester till Italien.

Transport

Vill du resa med flyg till Italien ligger Veronas flygplats närmast Negrar. Det finns dock fler flygplatser inom behagligt avstånd som t.ex. Bergamo (125 km) och Trieste (128 km).

Du kan se alla flygrutter från svenska och skandinaviska flygplatser till Italien här

Det finns bussförbindelse till Verona men trots de offentliga transportförbindelserna väljer många av våra resenärer att boka en hyrbil till semestern. I de flesta tillfälle är en hyrbil det optimala transportmedel för en lyckad semester, och gör det enklare att ta runt på spännande utflykter i regionen. 

Mer information om bilhyra i Italien

Planerar du att bila från Sverige ska du räkna med en bilresa på drygt ca. 1.600 km. En övernattning på vägen eller flera som turas om att köra gör resan överkomlig för de flesta. Under högsäsongen om sommaren bör du förvänta att det kan ta extra tid att köra pga. mycket trafik och köer ner genom Europa.

Tips och råd inför bilsemestern till Italien

Restauranger och shopping

I själva Negrar finns en handfull matställen och vidare är det inte mer än få minuters bilkörning till ännu fler matställen och inköpsmöjligheter i övriga små landsbyar i området.

Önskar du kulinariska upplevelser är verkligen regionen Veneto ett fint resmål. Här finner du inte bara ett stort urval av restauranger, som sätter en ära i att tillaga äkta italienska rätter baserade på lokala råvaror. Här befinner du dig också nära berömda vinområde.

Önskar du shoppa på semestern är urvalet begränsat i Negrar, men så är det heller inte långt till Verona som erbjuder ett trevligt centrum med flera butiker och affärer.

för det dagliga behovet finns det ett förnuftigt urval av supermarket och mataffärer i staden och området, där du finner det mesta.

Utflykter från Negrar 

Operastaden Verona med sina många kulturella sevärdheter och stora urval av butiker ligger nära och är ett upplagt mål för utflykter både om dagen och kvällen.

Du bor också nära ett av hela Italiens mest populära resmål, nämligen Gardasjön. Här finns flera sevärda och charmiga småstäder att besöka, precis som du finner flera nöjesparker för barn och barnsliga själar. 

Tar du till exempel en tur till Malcesine som i mångas ögon är en av de mest charmiga städerna runt Gardasjön kan vi rekommendera en tur med kabinliften upp till berget Monte Baldo med en sprakande utsikt över Gardasjön. Kom ihåg en extra tröja, även under sommaren då det är kallt där uppe.

Lokala länkar

Läs mer om staden och området på turistsidan som du finner här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Negrar

Vad tycker gästerna om i Negrar?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner