Resor till Navene

Njut av en avslappnande semester i Navene vid foten av de gröna bergen vid Gardasjön

Navene är ett litet samhälle intill sjön, mellan medeltida Malcesina (ca. 6 km) och blåsiga Torbole (ca. 7,5km)

Det lilla, före detta, fiskeläget Navene - som kanske knappt kan kallas för stad - ligger vid Gardasjöns östra bredd, mitt emellan den charmiga medeltida staden Malcesine (ca. 6 km) och den populära kurorten Torbola (ca 7,5 km).

Står du på den smala stenstranden, har du från Navene en vacker utsikt över de branta bergen på Gardasjöns motsatta sida. Bakom dig reser sig gröna berg pp mot himlen. Uppe i dessa berg bakom Navene ligger bland annat "Riserva Naturale Integrale Gardesana Orientale" - ett mer än 200 hektar stort naturreservat. I detta vackra naturområde hittar du skogar av gamla ekar och en rik flora, som enligt experterna rymmer många sällsynta arter i Italien.

Karta över Gardasjön

Klicka på kartan här under för mer information om närliggande hotell och semesterbostäder, samt avstånd till flygplatser och andra städer i Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Trots sin lilla storlek, bjuder Navene på ett förhållandevis brett urval av semesterbostäder. Vi har handplockat de bästa, som du kan hitta genom att söka i sökfältet här ovan.

Du behöver bara ange datum och antal personer för att få en översikt över lediga villor, semesterlägenheter eller hotell i området - svårare än så är det inte att hitta den perfekta semesterbostaden till din kommande semester vid Gardasjön

Transport

Den närmsta flygplatsen är Verona flygplats, som trots sin rätt lilla storlek, är viktig för regionen. Men det är heller inte långt till Navene om du istället skulle flyga till Bergamo flygplats eller Milano Linate.

Vid de flesta tillfällen rekommenderar vi att du hyr en bil på flygplatsen. Inte bara föra att lättar ta dig vidare till semesterbostaden, men också för att enklare kunna ta dig runt Gardasjöns många sevärdheter under sin semester. 

Planerar du att köra från Sverige, ska du räkna med en tur på cirka 1500-1600 km. Men en övernattning under vägen, eller flera, är det en överkomlig sträcka för de flesta. TÄnk dock på att många av vägarna i Europa kan vara mycket trafikerade under sommaren. 

>>> Tips till en kör-själv-semester till Italien.

Restauranger och shopping

Det finns inga restauranger eller pizzerior i själva Navene. Dock finns det flera stycken på vägen till antingen Malcesine eller Torbole, samt självklart inne i dessa städer. Det är också här du hittar närmsta inköpsmöjligheter.

Utflykter från Navene

Det närliggande naturreservatet bjuder på flera fina vandringsleder av varierande längd, liksom det naturligtvis också finns massor av möjligheter att hålla en aktiv semester med vattensporter på Gardasjön. Det är bland annat populärt att vindsurfa i området runt Navene. Utöver det är Navene en bra utgångspunkt för att utforska några av de andra städerna runt sjön. Du behöver inte ta dig längre än till Malcesine för att hitta en av de, enligt oss, charmigaste städerna vid Gardasjön.

Ta en tur på stadens smala gator och njut av stämningen, handelslivet och de trevliga restaurangerna. Om du har en hyrbil/bil till ditt förfogande under semestern, är möjligheterna för att åka på spännande dagsutflykter från Navene många. Om du söker lugn och ro i naturskön omgivningar, kan det t.ex. också varmt rekommenderas att köra en tur för att uppleva några av de andra mindre sjöarna i området, t.ex. Ledrösjön och Tennosjön.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Navene